Ποιοί βουλευτές αρνήθηκαν να παραλάβουν λιμουζίνες

Ποιοι βουλευτές αρνήθηκαν αυτοκίνητο και ποιοι φρουρά
Ένα μικρό φωτεινό παράδειγμα ελάχιστων βουλευτών - περίπου 25 με 30 - αρνήθηκε να παραλάβει τις βουλευτικές λιμουζίνες που τους παρέχει η Βουλή.
Μεταξύ αυτών που αρνήθηκαν βουλευτικό αυτοκίνητο είναι οι βουλευτές της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης , Νικήτας Κακλαμάνης, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Βασίλης Κικίλιας , Φωτεινή Αραμπατζή και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας όπως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας. Πάντως ο αριθμός θα ξεκαθαρίσει αύριο όταν οι βουλευτές πάνε να παραλάβουν τα αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της Χ.Α. διέρρευσαν την πρόθεσή τους να διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους σε φτωχές οικογένειες  αλλά ωστόσο δεν υπάρχει νομική βάση για κάτι τέτοιο.

Οι πολλοί που θα πάρουν πάντως αύριο το αυτοκίνητο τους θα δουν λιγότερακυβικά στη μηχανή. Μετά από την σχετική απόφαση της Βουλής ο ανώτατος κυβισμός από τα 3.600 (!) κυβικά  κατέβηκε στα 1.400 για τους βουλευτές της Αττικής και στα 1.800 για τους βουλευτές της περιφέρειας ενώ τα μισθώματα έπεσαν  αντίστοιχα στα 750 και τα 1.200 ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος, ορισμένοι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψαν στην  υπηρεσία του τον αστυνομικό της ΕΛΑΣ που τους διαθέτει το κράτος για την προσωπική τους ασφάλεια.