Ανάπτυξη ακούμε κι ανάπτυξη δε βλέπουμε

Το βάρος στην ανάπτυξη έριχνε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αντ' αυτής η ύφεση αναμένεται να γίνει σαφώς πιο έντονη με την προσπάθεια εξοικονόμησης 15 δις ευρώ και την επερχόμενη μείωση μισθών.


Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας είχε στηρίξει το πρόγραμμα του κόμματος ως αντιπολίτευσης γύρω από τον όρο ανάπτυξη. Βασικό επιχείρημα του Αντώνη Σαμαρά ήταν ότι οι φοροεπιδρομές έχουν εξαντλήσει κάθε πιθανότητα ανάπτυξης.

Μάλιστα, το βασικό "κατηγορώ" του νυν πρωθυπουργού στρεφόταν στο πρόσωπο του τότε υπυοργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο  οποίος τώρα συμπράττει με τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, άκουσον - άκουσον, τώρα είναι η σειρά του Βορειοελλαδίτη πολιτικού να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την ανάγκη για ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία κατά τις πρώτες σαράντα μέρες της κυβέρνησής της, δείχνει να μη νοιάζεται για την ανάπτυξη, την οποία και δεν έχει σε πρώτη προτεραιότητα. Οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, απέχουν παρασάγγας από την κατεύθυνση της ανόδου. 

Για άλλη μία φορά οι κυβερνώντες παθαίνουν αμνησία άμα τη εκλογή τους.