Μπορούν να απαντήσουν τα φασιστοειδή στο Μανώλη Γλέζο;



Ο αιεθαλής αγωνισής της εθνικής αντίστασης και της Αριστεράς  Μανώλης Γλέζος βρίσκεται ξανά στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Όχι τόσο γιατί δεν πιστεύει στις ικανότητες των νεότερων ή γιατί θεωρεί εαυτόν κάτοχο της σοφίας που πρέπει να μεταδοθεί. Η τοποθέτησή του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ήταν κυρίως μια συμβολική πράξη υπενθύμισης των δημοκρατικών παραδόσεων και του αντιφασιστικού παρελθόντος του ελληνικού λαού.

Ο άνθρωπος που κατέβασε, το 1941, μαζί με το Σάντα τη σημαία με τον αγυλωτό από την Ακρόπολη, βρέθηκε ξανά στη θέση να αφυνίσει τους συμπολίτες μας που ξέχασαν. Και με την ευκαρία της πρώτης του τοποθέτησης από το βήμα της Βουλής, ο Γλέζος απήυθυνε ένα ρητορικό ερώτημα προς τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής:

"επειδή υπάρχει μετανάστευση και πάνε πολλοί νέοι Έλληνες στο εξωτερικό, τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή με αυτούς τους νέους, στις χώρες που θα πάει. Θα στείλει εντολή στους ομοϊδεάτες να τσακίσουν τους μετανάστες που είναι σε ξένη χώρα";

Για υπογραμμίσει αμέσως μετά ότι "η πρώτη ναζιστική οργάνωση που σχημάτισαν εδώ οι Γερμανοί λεγόταν ΕΣΠΟ που σήμαινε Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση. Τα γραφεία της τα ανατίναξε η ΠΕΑΝ η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Νέων με επικεφαλή τον Περρίκο που τον εκτέλεσαν. Αυτό το λέω για να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε".

"Δηλαδή η χρησιμοποίηση ονομάτων, η χρησιμοποίηση στόχων που δήθεν εξυπηρετούν το λαό είναι μία μέθοδος την οποία εφάρμοσε ο Γκέμπελς από πάρα πολλά χρόνια".

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του Μανώλη Γλέζου ΕΔΩ