Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι δεν θα πετύχει το πρόγραμμα

Μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελείες του σε εκπομπή της τηλεόρασης ότι "υπάρχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη", ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης ξαναχτυπά με μία νέα κυνική ομολογία, αυτή τη φορά στους New York Times. Αυτή την φορά δήλωσε: " Το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το ελληνικό πρόγραμα θα οδηγείτο στην αποτυχία, εξαιτίας και της αδυναμίας νομισματικής υποτίμησης από τη χώρα μας".


"Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο ευρώ, κάτι που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας", είπε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ.


«Το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη – είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αν και η Αθήνα απέτυχε παταγωδώς στο συγκεκριμένο μέτωπο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές δημιούργησαν ένα καθοδικό σπιράλ, γκρεμίζοντας τη ζήτηση εντός της Ελλάδας», δηλώνει ο κ. Ρουμελιώτης.
Και εδώ τίθενται δύο σοβαρά ερωτήματα:
Α. Τόσο καιρό που ο κ. Ρουμελιώτης γνώριζε, τι έπραξε για να βοηθήσει την πατρίδα του;
Β. Άραγε οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου τι έχουν να δηλώσουν επ'αυτού;