Πρώην υπουργοί ψάχνουν τώρα για δουλειά!!


Πολλοί πρώην υπουργοί επέστρεψαν στα καθηγητικά τους καθήκοντα, πολλοί όμως που δεν διέθεταν έδρα μοιράζουν βιογραφικά ψάχνοντας δουλειά.

Πάρτε για παράδειγμα τους πρώην «τσάρους» της Οικονομίας κκ. Γ. Αλογοσκούφη και Ν. Χριστοδουλάκη που διδάσκουν σήμερα σε πανεπιστήμια. Το ίδιο συνέβη και με την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία επέστρεψε στην έδρα των Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τι συμβαίνει όμως με άλλους που δεν έχουν εναλλακτική λύση και η ενασχόλησή τους τόσα χρόνια με την πολιτική τους έχει καταστήσει ουσιαστικά ανεπάγγελτους; Ετοιμάζουν βιογραφικά, ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά (κυρίως στο εξωτερικό, όπως λένε, αφού στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται τα προσόντα τους) και γράφουν βιβλία.
Ένας άλλος «τσάρος» της Οικονομίας που δεν έτυχε να είναι καθηγητής και να βρει δουλειά σε κάποιο πανεπιστήμιο είναι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου που το έριξε και αυτός στη συγγραφή.  Ποιος είναι ο τίτλος του βιβλίου του; «Η κρίση για τα κράτη της Ευρώπης και ο ρόλος της Ελλάδας».
Βιβλίο γράφει και ο κ. Ευ. Αντώναρος, ο οποίος επίσης έμεινε εκτός Βουλής, και μάλιστα συγγράφει ταυτόχρονα δύο βιβλία. Το ένα με τίτλο «Ο αυτοπροσδιορισμός της Κεντροδεξιάς» και το άλλο τιτλοφορείται «Εμπειρίες πολιτικής».
Δεν ψάχνει ακόμα για δουλειά και άλλη μία πρώην υπουργός, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην νομάρχης, πρώην επίτροπος, που πέρασε όλη τη ζωή της στην πολιτική, κατά σύμπτωση με προνομιακή μεταχείριση απ' όλους τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου για την οποία οι συνεργάτες της διαψεύδουν κατ' αρχήν ότι προτίθεται να εγκατασταθεί στο εξωτερικό και βεβαιώνουν ότι «ούτε ένας μήνας δεν πέρασε για να ψάξει για εργασία, τώρα συλλογίζεται σκέφτεται, παρακολουθεί τα πράγματα, το έχει ανάγκη». Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…
Εργασία βρήκαν αμέσως, δηλαδή επανήλθαν στις οργανικές τους θέσεις, ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας, στην Εθνική Τράπεζα, ο κ. Δ. Κουσελάς, επίσης στην Εθνική Τράπεζα, και ο κ. Δ. Καρύδης (και αυτός στην Εθνική).
Η κυρία Φώφη Γεννηματά ετοιμάζεται για τη θέση της επίσης στην τράπεζα (αν και ορισμένοι επιμένουν ότι μπορεί να συνταξιοδοτηθεί) και η κυρία Χρύσα Αράπογλου επανήλθε στην ΕΡΤ, αλλά δεν πρόκειται να λέει τις ειδήσεις.
Όσον αφορά την κυρία Εύα Καϊλή με το που ο κ. Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης ετοίμασε τις βαλίτσες της και πήγε στο Λονδίνο. Εκεί βρέθηκε να δίνει συνεντεύξεις για την πολιτική της κυρίας Μέρκελ και για την οικονομική κρίση. Λέει ότι είναι προσηλωμένη στο διδακτορικό της με τίτλο Διεθνή Πολιτική και Οικονομία, ότι δεν έχει δεχθεί ακόμα καμία πρόταση από κανάλι ώστε να επιστρέψει στην παρουσίαση των ειδήσεων, καθώς και ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση και με το κόμμα της για τον ρόλο που μπορεί να της ζητηθεί να παίξει σε αυτό.
Σε προνομιακή θέση βρίσκονται οι αποτυχόντες βουλευτές της ΝΔ επειδή μπορούν να τοποθετηθούν σε θέση στο Δημόσιο.
Ο πρώην υφυπουργός κ. Αθ. Γιαννόπουλος για παράδειγμα προορίζεται για μία θέση στο σύστημα Υγείας και το όνομα του κ. Ι. Παπαθανασίου ακούγεται για τον ΟΠΑΠ.
Αντιθέτως οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να αποστέλλουν βιογραφικά. Η κυρία Κατερίνα Μπατζελή έστειλε πολλά βιογραφικά στον ιδιωτικό τομέα, για να εργαστεί ως σύμβουλος. Και αν από τόσες προσπάθειες και τόσα βιογραφικά δεν βρει ο πολιτικός εργασία, γίνεται «αυτοεξόριστος στην ίδια του πατρίδα», όπως έλεγε ο κ. Μιχ. Λιάπης, 62 ετών σήμερα, όταν εγκατέλειψε την πολιτική, και τώρα περιμένει απλώς τις εξελίξεις και την ευκαιρία για να τελειώσει την... εξορία του.

Πηγή: tovima.gr