Ξανα-μπαίνουν οι «λύκοι» στο μαντρί…



Πουθενά Θωμά μου δεν έγινε το θαύμα να μπει ο λύκος στο μαντρί και να μην κατασπαράξει τα πρόβατα. Κι εσύ Θωμά μου άρχισες να συνομιλείς με «λύκους». Οι «λύκοι» θα σε αγκαλιάσουν θα σου πουν πόσο σε θαυμάζουν, όπως έχουν αγκαλιάσει χρόνια τώρα την ΑΕΚ, το Ελληνικό ποδόσφαιρο, το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα σε όλη την Ευρώπη. Έχεις επιλέξει ΚΑΙ εσύ να κινηθείς στα μονοπάτια του επαγγελματικού – κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου. Αυτού του περιβάλλοντος δηλαδή που προσεγγίζει ανθρώπους από τον Κοσκωτά μέχρι και τον Ψωμιάδη. Που οδήγησε στον υποβιβασμό ακόμα και τη Γιουβέντους στην Ιταλία για μια διαδικασία που συνεχίζετε ακόμα, αποδεικνύοντας ότι την κατάρα των στημένων αγώνων δεν την ξορκίζεις με σκληρές τιμωρίες. Μόνο την τσακίζεις απαγορεύοντας τον τζόγο να ανακατεύεται με τον αθλητισμό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν αυτό που είχε πριν λίγα χρόνια φυλακίσει το Γερμανικό πρωτάθλημα στην φούσκα του ομίλου Κίρχ, παρουσιάζοντας εικόνα χρεών που άγγιζε τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Τα ήθη και τα έθιμα του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου «μαγνητίζουν» στην Αγγλία αμφιλεγόμενους μεγιστάνες, με ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες, που διεισδύουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, γιατί εκεί το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι ευκολότερο.

Αν για εσένα Θωμά μου και τους συνεργάτες σου αυτός είναι ο μονόδρομος για να κάνετε την ΑΕΚ… ΑΕΚ, τότε καλή επιτυχία. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια. Κάντε τη. Εμένα τον ανώνυμο οπαδό ξεχάστε με από αυτή την διαδικασία. Εγώ όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ, είμαι ένας εργαζόμενος που φορολογείται άγρια όλον το χρόνο, για να έχει το κράτος λεφτά να χρηματοδοτεί αυτούς που συνομιλείτε για να «σώσουν» την ΑΕΚ. Τσακίζω άγρια το κορμί και το μυαλό μου όλον το χρόνο και είναι ανάγκη για μένα να περνώ ώρες και μέρες της ζωής μου μαζί με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι και δική μου, γιατί την ΑΕΚ την έφερε εδώ και ο δικός μου παππούς. Έχω δικαίωμα και εγώ και όλες οι οικογένειες των ΑΕΚτζήδων να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τη φανέλα της ΑΕΚ, ακόμα κι αν δεν έχω να δώσω αυτά τα 30 – 40 – 50 ευρώ το μήνα που απαιτούνται για την συμμετοχή των παιδιών σε μια από της ακαδημίες της ΑΕΚ. Μας έχουν κόψει τις διακοπές γιατί η περίφημη «βιομηχανία του τουρισμού» παραφυλάει στη γωνιά να μας αρπάξει το καλοκαίρι όσα δεν μας έχει αρπάξει όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Δεν θα μας κόψουν και την ΑΕΚ! Ψάξε το λίγο αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ, θα μείνεις έκπληκτος όταν ανακαλύψεις ότι αυτοί που κερδίζουν από τις διακοπές μας είναι οι ίδιοι που κερδίζουν και από την εκμετάλλευσή της αγαπημένης μας ομάδας, ένα μαγαζί είναι οι εκμεταλλευτές, είτε εμφανίζονται ως βιομηχανία μετάλλου το χειμώνα, είτε ως ξενοδόχοι το καλοκαίρι, είτε ως σωτήρες της ΑΕΚ χειμώνα – καλοκαίρι!!!

Μ' αυτά σαν δεδομένα να ξετυλίγουμε τις σκέψεις μας. Τότε θα γίνει εύκολο να κατανοήσουμε τι ρόλο παίζουν όσοι μας καλούν να σιωπήσουμε για το ξεπούλημα του Κλωναρίδη, λέγοντας μας να δώσουμε εμείς που φωνάζουμε τα λεφτά για τη δόση του 44, για την Εφορία, για τα οφειλόμενα στους παίκτες κτλ. Λες και τα λεφτά που θα έρθουν από την μεταγραφή του Κλωναρίδη θα πάνε εκεί που μας λένε, αυτοί που μας έλεγαν, ότι τα χρήματα που θα εισπραχτούν από τα διαρκείας θα πάνε για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Λες και οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν ότι αφήνουν ακάλυπτο οι εφοπλιστές Νότιας και Παππάς! Πάντως στα πλαίσια της αντικειμενικής πραγματικότητας, αναλογιστείτε πόσο σωτήρια θα είναι αυτά τα 800.000 ευρώ, που ήδη έχουν γίνει 650.000, από την αποχώρηση του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, όταν μόνο για να λύσει η ΠΑΕ ΑΕΚ τα συμβόλαια των Γκούντγιονσεν και Γκερέιρο χρειάζονται περίπου 700.000 ευρώ!!! Ευτυχώς έγινε το Σούπερ Ντιλ με τον Μάκο που τον πήραμε ένα εκατομμύριο και τον δώσαμε 350 χιλιάρικα. Άντε να κάνει και το θαύμα του ο Άκης Ζήκος, ο υπεύθυνος για τον ποδοσφαιρικό τομέα της εταιρίας μάνατζμεντ του Ντέμη Νικολαΐδη. Ένας από τους πολλούς που αγωνίζονται το τελευταίο διάστημα για το καλό της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ποιο είναι αυτό το καλό; Να βρει στην αγορά μια καλή πρόταση για να πουληθεί και ο Λεονάρντο! Κάποτε θεωρούσαμε καλό να κρατάμε τους καλούς ποδοσφαιριστές και να προσπαθούμε να φέρουμε στην ομάδα κι άλλους καλύτερους. Τώρα καλό είναι να βρίσκουμε καλές τιμές ξεπουλήματος.

Το «καθολικό δικαίωμα στην ΑΕΚ» είναι ο οδηγός. Προσπεράστε τις «Ρόμπες» που πλασάρουν σαν «πραγματικότητα της εποχής» ότι τους παραγγέλλει το καλό τους αφεντικό. Πραγματικό είναι το δικαίωμα να ζεις με την ΑΕΚ ξέροντας πως πριν ακόμα γεννηθεί η επιμέρους ανάγκη σου, έχεις πληρώσει πολύ ακριβά αυτό το δικαίωμα, την ώρα που από ανάγκη έχεις αποδεχτεί ότι το πώς θα ζεις εσύ κοντά στην ΑΕΚ θα το καθορίζει η τιμή πώλησης της, έτσι όπως την ορίζει η βιομηχανία του θεάματος. Τότε θα κλιθείς από τα παπαγαλάκια της ΠΑΕ ΑΕΚ να στηρίξεις την εταιρία των αφεντικών τους, χωρίς να έχεις απαιτήσεις, ούτε για ωραίο ποδόσφαιρο, ούτε για τίτλους. Εκτός κι αν... Εκτός κι αν είσαι ένας από εκείνους τους λίγους που δεν αποδέχονται την εξουσία του μεγαλομετόχου και παλεύουν για την ανατροπή του, οπότε η σκέψη τραβάει σ' άλλο δρόμο...

ΥΓ .  Η ΑΕΚ είναι ένα ζωντανό ποτάμι από ψυχές, είναι ένας κομήτης από απροσμέτρητες μικρές καρδιές, που πολλαπλασιάζουν το φως του ήλιου και κάνουν πιο λαμπερό τον κόσμο, και τη νύχτα γίνετε αστέρι με ουρά δασιά που αρμενίζει κατά το Βόσπορο.

Παναγιώτης Αλιατάς

http://aek-live.blogspot.com/

http://aekblog-aliatas.blogspot.com/

Συντονιστείτε κάθε Δευτέρα 8:00 με 9:30 στον ελεύθερο αέρα του aek-live radio. Ο Μάνθος Χατζηροδίτης και ο Παναγιώτης Αλιατάς είναι απλά Αθεόφοβοι! Δυο Αθεόφοβοι όμως δεν φέρνουν την Άνοιξη! Ελάτε να γίνουμε πολλοί, ελάτε αποφασισμένοι, ελάτε σίγουροι και υποψιασμένοι. Μπας και καταφέρουμε να τους σπάσουμε τα νεύρα, κάνοντας πραγματικό σαματά.