"Οικοδόμηση" προφίλ

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πληγεί ως "εικόνα" και στόχος του επιτελείου του είναι το άμεσο ρετουσάρισμα του προφίλ του. Γι' αυτό το λόγο η πλευρά Σαμαρά θα επιδιώξει σύντομα συναντήσεις με ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες.


Η "εικόνα" του Αντώνη Σαμαρά δεν αρέσει, γι' αυτό η δημοφιλία του δεν έχει πιάσει τα επίπεδα που συνήθως φτάνει η δημοφιλία των νεοεκλεγέντων πρωθυπουργών. Βέβαια, το ρόλο της σε αυτό παίζει και η καθοριστική πολιτική συγκυρία.

Προκειμένου ο Αντώνης Σαμαράς να κερδίσει σε αξιοπιστία το επιτελείο του εξετάζει το ενδεχόμενο συνάντησής του με μεγάλους ηγέτες του εξωτερικού. Σαφέστατα, λοιπόν, ο Μπαράκ Ομπάμα δε θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού. Βέβαια, μπορεί να είναι λίγες οι πιθανότητες ενός τέτοιου ραντεβού, ωστόσο η ελληνική πλευρά φαίνεται να είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει τις πιθανότητές της.

Παράλληλα, μέσα στο 2012 ο Αντώνης Σαμαράς θα συνατηθεί και με τον ισχυρό Ρώσο πολιτικό, Βλάντιμιρ Πούτιν. Τρίτη προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό αποτελεί ο Κινέζος πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο.