"Τη μία μέρα πηδάω την Ελλάδα..."

Έναν ιδιαίτερο τρόπο να σατυρίσουν τα όσα περνάει η Ελλάδα επέλεξαν οι δημιουργοί του "Les infideles", της γαλλικής κωμωδίας που στους ελληνικούς κινηματογράφους παίζεται ως "6 + 1 απιστίες".

Ένας τύπος κερατώνει συνεχώς τη γυναίκα του και σε μία φάση τον ρωτάνε τη δουλειά κάνει. Εκείνος λέει πως δουλεύει στην Goldman & Jones (σαφές υπονοούμενο για την αμαρτωλή Goldman Sachs) και συμπληρώνει:

Τη μία μέρα πηδάω την Ελλάδα, την άλλη την ασκούμενή μου.

Η Γαλλία δείχνει σταθερά μία πιο μετριοπαθή στάση περί της Ελλάδος εν συγκρίσει με τους Γερμανούς που τη λοιδορούν. Έτσι, λοιπόν, και οι δημιουργοί της κωμωδίας καυτηριάζουν τον τρόπο που φέρθηκαν στην Ελλάδα - και εν πολλοίς φέρονται ακόμη - τα Golden Boys και οι τράπεζες.

Κατά τα άλλα η κωμωδία είχε να κάνει με τον τρόπο που οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Οι - πολλοί - σκηνοθέτες του έργου εστιάζουν στο σεξ ως δύναμη, ως δύναμη αυτούσια και αυθύπαρκτη που κινεί τις ζωές των ανθρώπων. Μία μαγεία που σε κάνει να πειραματίζεσαι και όσο πιο πολύ εξοικειώνεσαι μαζί της, τόσο πιο περίεργος γίνεσαι στα θέλω και τα γούστα σου.

Η ταινία αποτελείται από διαφορετικές ιστορίες, καθεμία εκ των οποίων είναι σκηνοθετημένη και από άλλον καλλιτέχνη. Οι ιστορίες αυτές, όμως, δε δένονται και τόσο βάσει πλοκής, γεγονός που αφήνει την ταινία σε ένα πιο ρηχό επίπεδο. Καθημερινές σκηνές εξηγούν τη δύναμη του σεξ ως ορίζουσα των ανθρωπίνων σχέσεων.