Ναζιστικό "αίμα"




Καταντάει κουραστικό, αλλά δεν πρέπει να πάψουμε να επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους το νεοναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Η ίδια η οργάνωση, αλλά δυστυχώς και μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ την παρουσιάζει ως "αντισυστημική" οργνάνωση (και όχι εγκληματική συμμορία) με κάποια ροπή στη βία, μια βία βέβαια που εφόσον "έχει γίνει καθημερινότητα" δεν είναι κάτι το τόσο εξωτικό.

Οι χρυσαυγίτες, κρύβουν επιμελώς τη ναζιστική τους ιδεολογία και το θαυμασμό τους για την ναιζστική Γερμανία. Προσπερνούν εύκολα τα αποσπάσματα του εντύπου τους που αναφέρονται εγκωμιαστικά στους πολιτικούς τους εμπνευστές. Μάλιστα τροποποίησαν και το γνωστό τους σύνθημα "αίμα, τιμή" σε "πατρίδα, τιμή" για να μη γίνονται συνειρμοί με την χιτλερική φυλετική καθαρότητα.

Όμως η αντίληψη τους για την καθαρότητα αυτή, η οποία σχετίζεται με τη συνέχεια του αίματος, δε μπορεί να καμουφλαριστεί. Μέσα στην αντι-ανθρώπινη ιδεοληψία τους δε μπορούν να αναγνωρίσουν το έθνος παρά ως αιματολογικά "καθαρή" κοινότητα, σε μια  αντιδιαφωτιστική και ρατσιστική αντίληψη που παραπέμπει ευθέως στο ναζισμό. Άλλωστε  ένας απο τους σημαντικότερους νόμους της Νυρεμβέργης (που αποφασίστηκαν το 1935 από το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας) ήταν η "συντήρηση της καθαρότητας του γερμανικού αίματος" καθώς  "μόνο άτομα με γερμανικό ή συγγενές αίμα έχουν το δικαίωμα να κατέχουν τη γερμανική υπηκοότητα" (το γνωστό αντιεπιστημονικό "δίκαιο του άιματος").

Έτσι και οι νεάτερνταλ του Μιχαλολιάκου δημιουργούν τράπεζα αίματος και αιμοπεταλίων "μόνο για έλληνες" θυμίζοντας ανατριχιαστικά ακόμα και στον πλέον αδαή, την... εξ αίματος συγγένεια της Χρυσής Αυγής με το κίνημα που αιματοκύλισε, χάριν της φυλετικής καθαρότητας, μια ολόκληρη ήπειρο.



Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιοι εργαζόμενοι στον τομέα τη υγείας θα συνδράμουν στην ρατσιστική αυτή προσπάθεια παραβιάζοντας τον όρκο στον Ιπποκράτη και προβαίνοντας σε φυλετικού τύπου διακρίσεις. Ας αναλογιστούν τι θα συνέβαινε αν οι ίδιοι ως μετανάστες, τουρίστες ή φοιτητές χρειάζονταν αίμα σε μία ξένη χώρα όπου θα ίσχυαν οι διακρίσεις των χρυσαυγιτών (και άρα ως έλληνες, δηλαδή «ξένοι», δε θα μπορούσαν να δεχτούν μετάγγιση αίματος)… Η λέξη φρίκη είναι μάλλον ελλιπής για να περιγράψει τις νοσηρές αντιλήψεις όσων δεχτούν να συμμετέχουν στη νεοναζιστική καμπάνια.