Αρετή Τσοχατζόπουλου: Εκχωρεί στο Δημόσιο τα επίμαχα περιουσιακά της στοιχεία


Με ανακοίνωσή της, η προσωρινά κρατούμενη Αρετή Τσοχατζοπούλου, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να παραχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο όλα τα περιουσιακά στοιχεία της που αποκτήθηκαν με χρήματα του πατέρα της και για τα οποία θα κριθεί ότι προέρχονται «εξ εγκληματικής δραστηριότητάς του».


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Με το βάρος της ευθύνης που φέρω ως θυγατέρα προσώπου, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας αυτής επί 25 συναπτά έτη και με κάθε σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες, δηλώνω ότι εκχωρώ και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία που απεκτήθησαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητάς του» ενώ επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι ποτε δεν προέβη , εν γνώσει της, σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες του συγκατηγορούμενου πατέρα της ή άλλου προσώπου.
Κάτι σαν επίκληση στο συναίσθημα των δικαστών μου κάνει εμένα αυτό.. Για να δούμε αν θα έχει όντως αποτέλεσμα αν και ειναι πραγματικά αδιανόητο να μη γνωρίζεις που βάζεις την υπογραφή σου και από που προέρχεται η περιουσία σου..