Μεσιτικόν Γραφείον "Ιωάννης Στουρνάρας". Πληροφορίες: Υπουργείον Οικονομικών



Οι στοχεύσεις του υπουργού Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, έχουν γίνει σαφείς: πλήρης εκποίηση του δημόσιου πλούτου και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Ο ίδιος, όπως έχουμε ξαναγράψει, είχε συστήσει ΜΚΟ για την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας και τώρα ως υπουργός θα επιταχύνει το μακρόπνοο όραμά του.


Για ένα από τα "φιλέτα" της δημόσιας περιουσίας, το Ελληνικό (η περιοχή του πρώην αεροδρομίου) ο πρώην διευθυντής του ΙΟΒΕ (think tank του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων) έχει σχέδια:


«…To Eλληνικό είναι μια μοναδική έκταση σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Είναι τεράστιο, σε κεντρικό σημείο, έχει 3 χιλιόμετρα παραλία και άριστη προσβασιμότητα Γι’ αυτό, λοιπόν, πιστεύω ότι στο Ελληνικό πρέπει να γίνει κάτι μοναδικό. Πιστεύω ότι η πολυτελής κατοικία πρέπει να είναι το βασικότερο στοιχείο της ανάπτυξης. Στο Ελληνικό μπορεί να γίνει μια πολυτελής κωμόπολη δίπλα στην παραλία. Να συμπληρωθεί από εμπορικά καταστήματα, κινηματογράφους, υποδομές, να γίνει μια ολοκληρωμένη γειτονιά για ανθρώπους με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Σήμερα υπάρχουν 100 εκατομμύρια Κινέζοι εκατομμυριούχοι, πολλοί από τους οποίους θέλουν να αγοράσουν μια κατοικία στην Ελλάδα και όχι στην Ισπανία, γιατί νιώθουν βαθύ σεβασμό στον πολιτισμό μας...».


Αυτό το είδος ανάπτυξης περιγράφει σε συνέντευξή του πριν 1 περίπου χρόνο ο νυν υπουργός Οικονομικών. Ένα σχεδόν αρρωστημένο σενάριο που δεν επιδέχεται πολιτικοιδεολογικής ερμηνείας. Ακόμα και η Θάτσερ θα θεωρούσε ύβρι τη μετατροπή δημόσιας έκτασης που συνταγματικά προορίζεται για Μητροπολιτκό Πάρκο (μελέτη για τη διαμόρφωση του οποίου έχει ήδη εκπονήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) σε ένα "γκέτο" ξένων εκατομμυριούχων δίπλα στην Αθήνα της ανέχειας και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.


Τι έχουν να πουν για τα παραπάνω σχέδια οι της ΔΗΜΑΡ που έχουν ως σύνθημα την "οικολογική εγρήγορση";