Θα περιορίσουν τα προνόμια των Βουλευτών;


Την μείωσει των βουλευτικών προνομίων και την αναστολή της λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής πρότεινε μεταξύ άλλων στην έκθεση του το Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που θα παραδοθεί στον νέο υπουργό Οικονομικών!
Στο πλαίσιο προτάσεων περικοπής δαπανών που επεξεργάστηκε το ΚΕΠΕ κατά παραγγελία της κυβέρνησης Παπαδήμου, για να αξιοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση, αναφέρεται ότι μεταξύ των πηγών που μπορούν να συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση 1,1 δισ. από λειτουργικές δαπάνες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 1,2 δισ. στην κεντρική διοίκηση βρίσκονται και οι σπατάλες που αφορούν τη συντήρηση των προνομίων και των παροχών των βουλευτών.
Η έκθεση, που βλέπει νέες θυσίες από τους συνταξιούχους, καθώς θεωρεί ότι η θέσπιση πλαφόν στο ύψος των συντάξεων θα εξοικονομήσει 1 δισ. ευρώ, δύσκολα θα μπορούσε να αφήσει τους βουλευτές απ’ έξω, καθώς η κοινωνία απαιτεί να δίνουν το παράδειγμα. Έτσι σουμάρισε μερικά εκατομμύρια τα οποία θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν στις εξής περιπτώσεις:
Κατάργηση των αμοιβών των συμβούλων και αιρετών και φυσικά των βουλευτών (130 εκατ. ευρώ το χρόνο).
Κατάργηση των αμοιβών για συμμετοχή σε επιτροπές της βουλής (3 εκατ. ευρώ).
Μείωση των συντάξεων των πρώην πρωθυπουργών και βουλευτών κατά 50% (13 εκατ. ευρώ).
Αναστολή της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής (6 εκάτ. Ευρώ).
Περικοπή κατά 50% του επιδόματος γραφείου των βουλευτών (2 εκατ. ευρώ).
Μείωση επιδόματος κατοικίας των βουλευτών κατά 50% (1,5 εκατ. ευρώ)
Αντί να αρχίσουν τις μειώσεις από όλα αυτά τα περιττά έξοδα, άρχισαν  από τις πενιχρές  συντάξεις των συνταξιούχων.. 
Πόση ντροπή θα πρεπε να νιώθουν κόβοντας από τα ψίχουλα των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων τη στιγμή που οι ίδιοι παίρνουν αυτά τα υπέρογκα ποσά?! Θα 'πρεπε.. αλλά δε νιώθουν. 
Δεν είναι βλέπετε σαν τους υπουργούς του Μοντι που δακρίζουν μπροστά στις κάμερες λόγω της σκληρότητας των μέτρων που ανακοινώνουν εναντίον του ιταλικού λαού. Οι δικοί μας δεν καταλαβαίνουν απ' αυτά..
Προς το παρόν ας ελπίσουμε στις παραπάνω μειώσεις γιατί αλλιώς θα βρουν απ' αλλού να κόψουν.. Μη ρωτήσετε από που αλλού.. 
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται..!