Ο Α. Πεδουλάκης δίνει το παράδειγμα

Ο Α. Πεδουλάκης, αν και ανέλαβε προπονητής στην πιο επιτυχημένη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού, δήλωσε πως δε νιώθει πίεση. Αντιθέτως είπε το αυτονόητο και επίκαιρο: "Πίεση νιώθει αυτός που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του, που φτάνει να αυτοκτονεί".


Το μπλογκ αυτό δεν είναι αθλητικό. Γι' αυτό και οι γραμμές αυτές δεν είναι αθλητικού περιεχομένου. 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε προπονητής στην πιο μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ της τελευταίας εικοσαετίας, στον Παναθηναϊκό των έξι πρωταθλημάτων Ευρώπης. Όλοι είπαν πως η πίεση θα είναι μεγάλη για να την αντέξει.

Εκείνος, όμως, είπε το πιο απλό. Και το πιο απλό συνήθως είναι και το πιο δύσκολο. Ιδού η πλήρης απάντηση του (σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Πράσινη) αναφορικά με την πίεση που θα δεχθεί:

Για μένα, ωστόσο, πραγματική πίεση αισθάνεται ο άνθρωπος που δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιό του, που φτάνει να αυτοκτονεί, αυτή είναι η πίεση. Εγώ είμαι στο αθλητικό κίνημα από μικρό παιδί, έχω κατασταλαγμένες απόψεις και έχω φιλοσοφήσει τη ζωή. Τι είναι πρωτεύον και τι έπεται.

Αλήθεια, πόσοι πολιτικοί - και άλλοι - διαμαρτύρονται την τελευταία τριετία για την... πίεση που νιώθουν ξεχνώντας πως άλλοι απολύονται, χωρίζουν, καταθλίβονται; Σα χθες θυμάμαι την Άννα Διαμαντοπούλου να κλαίει και να λέει πως τα βάζει με τη συνείδησή της. Την Άντζελα Γκερέκου να δηλώνει πως αδικείται. Τον Γιώργο τον Παπανδρέου να λέει πως είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στα δύσκολα. Όπως και τον Αντώνης Σαμαρά προ λίγων ημερών. 

Αλήθεια, γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι τι θα πει πίεση;

Όσο για το τι είναι πρωτεύον και τι έπεται τις προτιμήσεις τους τις έχουν δείξει. Προηγούνται οι δείκτες, οι μετοχές, τα cds, τα spreads και τα νουμεράκια εν γένει.