Όλοι οι «Θεοί» μαζί μπορούμε!

Στη ζωή, όταν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να ασχοληθείς με τα σημαντικά, είτε ασχολείσαι με τα ασήμαντα, είτε συζητάς τα λάθος πράγματα. Στην κοινωνία της ΑΕΚ, υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι αποπροσανατολίζοντας ασύστολα, δικαιολογούν την ύπαρξη και τον θλιβερό τους ρόλο. Το σημαντικό αγαπημένε μου αναγνώστη είναι να απαντήσεις στο ερώτημα «Είσαι μαζί με τους εκμεταλλευτές της ΑΕΚ, ή απέναντι τους»;
Έχεις τα @@ να απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές; Αν ναι έχω κι άλλα ερωτήματα: Σου αρέσει μια ΑΕΚ των λίγων αθλούμενων και των πολλών θεατών; Σε αυτή την αναλογία βρίσκεται το μυστικό της συνταγής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Γουστάρεις μια ΑΕΚ ιδιωτική υπόθεση κάποιου ή κάποιων μεγαλομετόχων; Δεν σε ενοχλεί αγαπημένε μου οπαδέ της ΑΕΚ που μια ΠΑΕ διαχειρίζεται την αγαπημένη σου ομάδα σαν προϊόν; Που συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες που μετατρέπουν το παιχνίδι σε σκάνδαλο, εξαγορά, κερδοσκοπία και βία; Τη «βρίσκεις» να συμμετέχει η αγαπημένη σου ομάδα σε ένα πρωτάθλημα που έχει λήξει πριν αρχίσει;

Αν διαβάζουν αυτές τις γραμμές δέκα άνθρωποι, οι εννέα θα πουν ότι δεν τους εκφράζει το «σύγχρονο» – «μοντέρνο» – επαγγελματικό – κερδοσκοπικό, ποδόσφαιρο, αλλά… Τι αλλά; Αλλά κι αλλά μη σπάσουμε τ΄αυγά!!! Αφού δε σου αρέσει αυτή η κατάσταση, αφού η μπόχα της σαπίλας και της παρακμής σου έχει σπάσει τη μύτη, γιατί ρε γίγαντα οπαδέ της ΑΕΚ παλεύεις να κρατήσεις στην ζωή την εταιρεία που υποτιμάει την νοημοσύνη σου, λέγοντας σου την Κυριακή ότι απλά ξέχασαν να πάρουν ένα τηλέφωνο τον Τόνι Σαβέφσκι, ότι απλά έγινε παρεξήγηση που θα λυθεί και την Δευτέρα μαθαίνεις ότι τέλειωσε η συνεργασία με τον κορυφαίο σκάουτερ της Ελλάδας για οικονομικούς λόγους;

Γιατί ρε ΑΕΚάρα μου προσπαθείς να σώσεις την εταιρεία που έφερε τις εκπτώσεις και στην ποδοσφαιρική αγορά; Κλωναρίδης, Μάκος, Λεονάρντο…  Γιατί επιτρέπεις να είναι το μεγαλύτερο αθλητικό μόρφωμα του κόσμου, η ΑΕΚ, το όχημα για να κονομάνε κάτι τσαρλατάνοι που κλείνουν φιλικά για υποψήφιους ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας στην… Ρουμανία !!!

Σίγουρα έτσι όπως «τα έκαναν» οι «φωστήρες» του παγκόσμιου εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, τα πράγματα είναι τραγικά. Όχι μόνο για την ΑΕΚ. Για ολόκληρο το οικοδόμημα. Όμως οι έμποροι του τρόμου, έχουν το σκοπό τους και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Με αφορμή την 7η Αυγούστου που από κάποιους έχει ανακηρυχθεί η επίσημη ημερομηνία της καταστροφής της ΑΕΚ… Θυμηθείτε λίγο τα διλήμματα που μας βομβαρδίζουν και έχουμε έρθει αντιμέτωποι εμείς και οι οικογένειες μας τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Ένα από τα πλέον κλασικά: «είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η πολιτική, αλλά η μη εφαρμογή της θα είναι πολύ πιο δυσάρεστη» δεν είναι ίδιο με το «είναι πολύ δυσάρεστο που παραχωρούμε βασικούς ποδοσφαιριστές, αλλά αν δεν το κάνουμε τα πράγματα για την ΑΕΚ θα είναι πολύ δύσκολα». Πάμε παρακάτω: Πόσες και πόσες φορές δεν ακούσαμε τον Παπανδρέου τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, να πουλάνε «πατριωτισμό» και να διαλαλούν ότι η πολιτική τους... «προφυλάσσει τη χώρα από τη χρεοκοπία»; Όσες και τον Αδαμίδη, τον Δημητρέλο τον Κασνακίδη κτλ. που κατά καιρούς διαλαλούν ότι προτεραιότητα τους για ότι κάνουν είναι να «προφυλάξουν την ΠΑΕ ΑΕΚ από την χρεοκοπία»

Σε πόσα και πόσα Υπουργικά Συμβούλια, σε πόσα και πόσα διαγγέλματα, σε πόσες και πόσες δημόσιες εμφανίσεις, σε πόσα και πόσα «ραβασάκια» που μετέφεραν οι φίλοι τους στα ΜΜΕ, δεν ακούστηκε και δε γράφτηκε «'Η εφαρμόζουμε την πολιτική των μνημονίων ή χρεοκοπούμε»; Βρε κάτι συμπτώσεις! Σε πόσα και πόσα Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, σε πόσες και πόσες δημόσιες εμφανίσεις  των διαχειριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ, σε πόσες και πόσες αναφορές που κάνουν στον τύπο τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ακούστηκε και δε γράφτηκε: «'Η εφαρμόζουμε την πολιτική των πωλήσεων ή διαλυόμαστε»;

Πόσες και πόσες φορές οι πρωθυπουργοί, οι επίδοξοι πρωθυπουργοί, τα στελέχη και τα πολιτικά τους δεκανίκια δεν εμφανίστηκαν με θράσος τριακοσίων πιθήκων ενώπιον του λαού για να κατακεραυνώσουν κάθε φωνή καταδίκης της πολιτικής τους, λέγοντας: «Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»! Όσες φορές οι πίθηκοι που κατοικοεδρεύουν στην κοινωνία της ΑΕΚ κάθε φορά που κάποιοι αντιδρούν στο ξεπούλημα της ΑΕΚ λένε ακριβός το ίδιο διάολε: «Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!

Επειδή όλη αυτή η φασαρία από το πολιτικό προσωπικό των μεγαλοκαρχαριών της Ελλάδας γίνεται για να περάσουν αναίμακτα, τα μνημόνια, η καταβύθιση των μισθών, η ισοπέδωση των συντάξεων, το φορογιουρούσι, η εργασιακές σχέσεις - απαρτχάιντ, η απολύσεις, τα χαράτσια κτλ. Μέσο της ταυτόσημης τακτικής που αποδείξαμε πριν καταλήγουμε ότι το προσωπικό των μεγαλομετόχων της ΑΕΚ καλλιεργεί το συγκεκριμένο κλίμα για να φανεί εντελώς φυσιολογικό στον κόσμο, το να μη μείνει παίκτης για παίκτης στην ΑΕΚ. Να περάσει αναίμακτα το ξεπούλημα των πάντων!

Να μου το θυμηθείτε αδέλφια μου ΑΕΚτζήδες ότι και οι μεν και οι δεν, θα έρθουν μια μέρα και θα μα πουν: Ε, τελικά, κοιτάξτε, δεν είναι και τόσο κακό που χρεοκοπήσαμε!

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να αποκρυβεί. Γιατί μόνο όποιος γνωρίζει, μόνο όποιος αντιλαμβάνεται τι «παίζεται», ακόμα κι αν χειροκροτεί ή ουρλιάζει στην εξέδρα, είναι χρήσιμος στον αγώνα για μια «άλλη» ΑΕΚ, με οπαδούς πρωτοπόρους στον αγώνα για ένα «άλλο» ποδόσφαιρο, για να επιβάλουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε.

Υπάρχει μια «άλλη» ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ στην οποία εσύ αδελφέ μου οπαδέ του Δικέφαλου Αετού, μέχρι τώρα δεν είχες καμιά θέση. Είναι η ΑΕΚ της «τρέλας» και της «παραφροσύνης», της απρόβλεπτης έκφρασης της νεανικής φύσης  και συγχρόνως της μοναδικής ομάδας στον κόσμο στην οποία συντελούνται τα θαύματα, εκπληρώνονται όλες οι επιθυμίες και αποκτά νόημα η ύπαρξη. Μία ΑΕΚ κατάφωτη καθώς τα αστέρια εκεί φεγγοβολούν νύχτα μέρα. Στο κέντρο αυτού του έναστρου ουρανού, τοπίο μεγάλο και φωτεινότερο άστρο απ’ όλα, ο φωτοβόλος Δικέφαλος Αετός της ψυχής σου, με ακρίβεια σε οδηγεί στην υπέρβαση της μικρότητας και στη γέννηση του θεανθρώπου που κρύβεται μέσα σου. Όλοι οι Θεοί μαζί μπορούμε!

ΥΓ .  Η ΑΕΚ είναι ένα ζωντανό ποτάμι από ψυχές, είναι ένας κομήτης από απροσμέτρητες μικρές καρδιές, που πολλαπλασιάζουν το φως του ήλιου και κάνουν πιο λαμπερό τον κόσμο, και τη νύχτα γίνετε αστέρι με ουρά δασιά που αρμενίζει κατά το Βόσπορο.

Παναγιώτης Αλιατάς






Μην χάνετε κάθε Δευτέρα 8:00 με 9:30 το βράδυ τους «Αθεόφοβους»… την εκπομπή που κάνει πεντικιούρ στα γαμψά νύχια των μαύρων κορακιών!!!