Τα "Υπουργεία" της Χρυσής Αυγής





Της ανάγνωσης του κειμένου προηγείται το παιχνίδι "βρείτε τις διαφορές", καλοκαιρινή προσφορά του bloggers-tv.gr


Στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» έχει χαθεί το όριο ανάμεσα στο τραγικό και το γελοίο. Ως αποτέλεσμα, εν έτει 2012, μια νεοναζιστική συμμορία, με την ταμπέλα «νόμιμο πολιτικό κόμμα» εκπροσωπείται στη Βουλή και μάλιστα συγκροτεί "τομείς κοινοβουλευτικού ελέγχου". Η ονομασία των τομέων ανήκει στο ακροδεξιό σύμπαν: «Τομέας Εξωτερικών, Απόδημου και Αλύτρωτου Ελληνισμού», Τομέας Μακεδονίας-Θράκης και αντιμετώπισης ανθελληνικής προπαγάνδας», «Τομέας Υγείας και Προστασίας της Ελληνικής Οικογένειας». Χουντική ορολογία, σωβινισμός και πατριδοκαπηλία από ανθρώπους που ομνύουν στους Ναζί και τους προδότες της «πατρίδας» (Τάγματα Ασφαλείας).

Το πιο έυστοχο σχόλιο για τους τομείς το διάβασα στο FB από το χρήστη Jungle Report, που αντιστοιχεί στο αξιόλογο μπλογκ με «ειδίκευση» στα ζητήματα της ακροδεξιάς προπαγάνδας και δράσης στην Ελλάδα:

 «Προτείνουμε λοιπόν στους μαχαιροβγάλτες να δημιουργήσουν και τους εξής τομείς για την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα: «Τομέας Ευγονικής, Στειρώσεων και Φυλετικής Υγιεινής»,  «Τομέας Βιολογικής Αποκαθάρσεως από τα Εθνικώς Παρείσακτα Μέρη της Κοινωνίας» (αναρχομπολσεβίκοι, λαθρομετανάσται, δημοκράται, δημοσιογράφοι, αντιφρονούντες κοκ), «Τομέας Ιστορικής Αναθεωρήσεως και Αποκαταστάσεως των Ηρωικών Γερμανικών Στρατευμάτων Κατοχής και των Ταγμάτων Ασφαλείας» (των κατασυκοφαντουμένων υπό των εαμοσυμμοριτών) «Τομέας Άριας Παιδείας και Θρησκευμάτων της Θούλης*», «Τομέας Αποκαταστάσεως Ελληνισμού στα Αλεξανδρινά Αυτοκρατορικά του Όρια».

Δυστυχώς, οι ονομασίες και το περιεχόμενο τον υποτιθέμενων τομέων που προτείνει το Jungle Report, δεν απέχουν καθόλου από την κοσμοθεωρία των νεοναζί. Ελπίζουμε σύντομα να αποτελούν ένα καλό ανέκδοτο και τα κατακάθια της ιστορίας να έχουν επιστρέψει εκεί όπου ανήκουν: στον «τομέα» της Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων




* Η Θούλη ήταν νησί, σύμφωνα με τον αρχαίο ερευνητή Πυθέα, το οποίο έγινε γνωστό από τον Φάουστ του Γκαίτε.  Η εθνικοσοσιαλιστική Εταιρεία  της Θούλης (ακροδεξιά μυστική οργάνωση που έγινε ο πυρήνας του κόμματος του Χίτλερ) πήρε το όνομα της από τον τόπο αυτό. Τα μέλη της θεωρούσαν την Θούλη ως τόπο προέλευσης της άριας φυλής.