Θα παρέμβει κανένας εισαγγελέας για τον κ. Ρουμελιώτη;


Λάθος πρόσωπο βρήκαν να διαπομπεύσουν σήμερα τα ελληνικά media & τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Την ώρα που ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης ομολογούσε με περίσσιο θράσος και χωρίς κανένα σεβασμό προς τους πολίτες ότι τόσα χρόνια τους απέκρυπτε εντεταλμένα την αλήθεια για το πού πηγαίνουν οι θυσίες τους, δηλαδή στο πουθενά, η κοινή γνώμη βαυκαλιζόταν με την κακόγουστα στημένη ιστορία της 23χρονης αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου.


Η κυνική ομολογία του κ. Ρουμελιώτη ότι εκείνος και το ΔΝΤ ήξεραν πως το μνημόνιο ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, αποτελεί από μόνη της κόλαφο για όλα τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά μεγέθη της χώρας, όπως για παράδειγμα τνη περίφημη ιστορία με τα Ασφάλιστρα Κινδύνου της Ελλάδας (CDS). Επιπλέον, έρχεται να δώσει νέο πάτημα σε όλες τις δίκαιες φωνές των απλών πολιτών που ζητούμε ενδελεχή οικονομικό εισαγγελικό έλεγχο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους και να σταματήσουν πια οι επικίνδυνες υποψίες για πολιτικά πρόσωπα που δημιουργούν βαρύτατες σκιές στην κοινωνία.


Επειδή ο καιρός περνάει και πρόσωπα όπως ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου συγκαλύπτονται από την συγκυβέρνηση της ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον ο οικονομικός εισαγγελέας ας εκτελέσει το καθήκον του για να επαναφέρει στην συνείδηση της κοινωνίας το αίσθημα δικαίου που τόσο έχει ανάγκη σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Και όσον αφορά στους πολιτικούς που καταδικάζουν τα περί ειδικών δικαστηρίων ως λαϊκισμούς, ας αναλογιστούν πόσο περισσότερο πληγώνει την κοινωνική συνοχή η διαιώνιση της υποψίας, από μία βασική κάθαρση και απόδοση ευθυνών. Αλλά σιγά μην ιδρώσει το αυτί όσων εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία...