Παρέμβαση εισαγγελέα για τα CDS και τον Αντρίκο Παπανδρεόυ



Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης διαφωνώντας με τον συνάδελφό Εισαγγελέα Πρωτοδικών του Άρη Κορέα ότι οι καταγγελίες περί ανάμειξης του αδερφού του πρώην Πρωθυπουργού στη λεγόμενη υπόθεση των CDS, πρέπει να τεθούν στο αρχείο ως μη δυνάμενες να στηρίξουν ποινικό αδίκημα, ζητά περαιτέρω διερεύνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης ζητά (από τον κ. Κορέα) τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας στο σκέλος της έρευναςπου αφορά στην αγοραπωλησία CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) του ελληνικού χρεόυς από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ενδεχόμενη ανάμειξη Αντρίκου Παπανδρεόυ στην υπόθεση.

Ο κ. Κορέας θα διερευνήσει, κατά την εντολή Πεπονή, ποια ήταν επακριβώς η σχέση του Αντρίκου Παπανδρέου στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων «Unigestion» (και ποιος ο βαθμός ευθύνης του στη λήψη και εκτέλεση αποφάσεων), την περίοδο 2009-2010. Επίσης, αν η εταιρία προμηθεύτηκε CDS για το ελληνικό χρέος, εάν ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε δικαίωμα υπογραφής.

Επιπρόσθετα, θα διερευνηθεί εάν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πούλησε CDS στη συγκεκριμένη εταιρεία κι εάν η εταιρία διέθετε εσωτερική πληροφόρηση που οδήγησε στη συγκεκριμένη αγορά.

ΠΗΓΕΣ: news247, defencepoint, antinews.