Τι θα λέγαμε για το CERN αν δεν υπήρχε κρίση;


από το μπλογκ "Τοίχο - Τοίχο".

Από την ώρα που έσκασε το θέμα με το σωματίδιο του Θεού (μα όνομα που βρήκαν κι αυτοί!) ξεκίνησε ο γνωστός προαινώνιος ιδεολογικός πόλεμος αριστεράς-δεξιάς.
Μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές που οικονομικά ήμασταν καλά και τσακωνόμασταν οι μισοί με τους άλλους μισούς για τέτοιου είδους θέματα.

Ταυτότητες, παρελάσεις, ανέκδοτα Χριστόδουλου, διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους και άλλα ωραία με τα οποία περνούσαμε την ώρα μας, αλληλοσπαραζόμενοι ιδεολογικώς.
Και τώρα βέβαια που έχουμε τα χάλια μας κι έχουμε αρκετά σοβαρές σκοτούρες για να ασχολούμαστε με μαλακίες, ξεκίνησε ένα παιχνιδάκι με ιδεολογικές αντεγκλήσεις.
Αλλά δυστυχώς λόγω της κατάστασης, η επικαιρότητα δε γίνεται μονοθεματική και μονοCERNική.

Έτσι μου ‘ρθε μια τρελή ιδέα!



Σκέφτηκα τι θα γινόταν αν σήμερα δεν περνούσαμε τα όσα περνάμε, οπότε και η ανακάλυψη του σωματιδίου θα ήταν το θέμα των ημερών.
Τι θα έλεγε η Εκκλησία, τα κόμματα, οι διανοούμενοι…
Πρώτη απ’ όλους λοιπόν θα έβγαινε η Εκκλησία να το κατακεραυνώσει.
“Δεν μπορεί -σου λέει- να χρησιμοποιεί ο καθένας το brand name Θεός και να κονομάει.
Αφού εμείς έχουμε τα αποκλειστικά δικαιώματα επ’ αυτού.”

Θα έβγαινε ο Άνθιμος στην εξέδρα παρέα με τον Ψωμιάδη (όποιον απ τους τρεις θέλετε), θα έβριζε τους απίστους, θα έλεγε ότι το CERN συμμετέχει στη συνωμοσία για την αφελληνοποίηση της Μακεδονίας, θα έλεγε πόσο δίκιο είχε ο Χριστόδουλος που σήκωνε το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και μια κι ο Άνθιμος δε θα ‘βρισκε τίποτα άλλο εύκαιρο εκεί γύρω, θα σήκωνε λάβαρα του ΠΑΟΚ για να ζητωκραυγάσει το φιλοθεάμον κοινό, θα κατηγορούσε το “κράτος των Αθηνών” και θα ζητούσε να φυλακιστεί ο Μπουτάρης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Χρυσής Αυγής, Σεραφείμ, θα έκανε τη βαρύγδουπη δήλωση:
“πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες.”


(ουπς! αυτή η δήλωση δεν είναι υποθετική! είναι πραγματική!!!)

Έχει πετάξει ο… σεβασμιώτατος (πολύ γουστάρω αυτούς τους τίτλους) και καμιά 500αριά -ισμούς μέσα στο πλήρες κείμενό του, ούτως ώστε να φαίνεται σοβαρό δοκίμιο.

Να το διαβάζουν οι άλαιμοι υποστηρικτές του και να αναφωνούν “ω ρε πούστη μου, τι είπε ο τύπος! δεν κατάλαβα Χριστό ρε!” και να νομίζουν ότι πρόκειται όχι για αντιεπιστημονικό δοκίμιο, αλλά για Εκκλησιο-Επιστημονικό.

Βέβαια, στην περίπτωση που η ανακάλυψη γινόταν σε ομαλή περίοδο, τότε θα ελάμβανε θέσεις και ο πολιτικός κόσμος.
Από τη μια θα ήταν η Νέα Δημοκρατία και οι φίλοι της (Χ.Α. κλπ) , που θα απέρριπταν κάθε διεξαγωγή έρευνας σε οτιδήποτε έχει αποφανθεί ήδη επιστημονικά η Εκκλησία (έχουν το ίδιο πελατολόγιο άλλωστε) κι απ’ την άλλη θα ήταν οι απόγονοι του σοσιαλιστικού Υλισμού, γνήσιοι και νόθοι, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) οι οποίοι θα προέτασσαν την επιστήμη έναντι της “αλήθειας του Θεού”.

Φυσικά στη μάχη δεν θα έπεφταν τα μεγάλα κεφάλια, λόγω ενδεχόμενου πολιτικού κόστους.
Εκτός αν συνέφερε στα σίγουρα. Όπως κάποτε ξεκάθαρα συνέφερε τον Κωστάκη να υπογράψει για τις ταυτότητες του Χριστόδουλου.
Θα έπεφταν στη μάχη λοιπόν οι ιδεολογικοί ταλιμπάν κάθε κόμματος και χώρου.
Η ΝΔ θα κατέβαζε σύνθεση με Γιακουμάτο, Ντινόπουλο, Τραγάκη να μιλούν λαικά, λιμανίσια και μπουρδελιάρικα για τη θεία κατάνυξη, με τη γλώσσα του Θεού. Να μας λένε ότι είμαστε μικροί για να ασχολούμαστε με δαύτον.
Στα πρωινά πάνελ (για νοικοκυρές) θα κατέβαζε Κατερίνα Παπακώστα δαγκωτό για να αφορίσει ελέω Θεού τους απίστους.
Έτσι κι αλλιώς όπως πετάγεται αυτή, τη Χριστοπαναγία δε τη γλιτώνει, επομένως ο αφορισμός έρχεται πιο κοντά για το συνομιλητή της.

Μετά θα αναλάμβαναν δράση οι πιο σοβαροί.
Βύρων Πολύδωρας και τα μυαλά στα κάγκελα! Ο Βύρων θα μας εξιστορούσε μια απόκρυφη ευαγγελική ιστορία απαγγέλλοντας από το πρωτότυπο και ακολούθως θα μας έλεγε τη γνώμη του Ξενοφώντος για τα τεκταινόμενα. Σε απευθείας σύνδεση με την αρχαία Ελλάδα.
Ο Άδωνις θα πεταγόταν σαν την τσουτσού ως συνήθως και θα ωρυόταν προκειμένου να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν καταδικάζει το περιστατικό της ανακάλυψης.

Και φυσικά θα έφερνε μαζί και φωτο-μοντάζ από indymedia όπου θα εκφραζόταν αλληλεγγύη στους ταξικούς συντρόφους επιστήμονες του cern και θα ζητούσε να κλείσει επιτέλους αυτός ο ιστότοπος για να ξανακοιμηθούμε με τα παράθυρα ανοιχτά, όπως τότε επί Γεωργίου Παπαδοπούλου.

Αν τα πράγματα σκούραιναν, τότε θα επενέβαιναν οι “κύκλοι” του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι θα έβγαζαν προς τα έξω την ειλημμένη απόφαση του προέδρου της ΝΔ “εγγυώμαι προσωπικά πως θα βγάλω τις κουκούλες από αυτούς τους τάχα επιστήμονες του CERN”!
Η Χρυσή Αυγή δε θα τράβαγε και πολύ ζόρι με το ζήτημα, καθώς δεν ασπάζεται το Χριστιανισμό, αλλά μια και την ψηφίζουν οι θρησκόληπτοι, θα έβαζε φωτογραφίες των επιστημόνων του CERN και θα τους βαράγανε χαστούκια, αφού να τους πλησιάσουν δεν τολμούν.
Για παραδειγματισμό θα έσφαζαν καμιά εκατοστή Πακιστανούς, Μαροκινούς και Ινδούς.
Η γνώμη της για το θέμα; “ΟΥΓΚ”!

Ο Καμμένος θα κατήγγειλε το βρώμικο μασονικό παρελθόν των επιστημόνων, θα ρώταγε μήπως τα ευρήματα αυτά έχουν σχέση με τις καταθέσεις στην Ελβετία του αδερφού του ΓΑΠ και θα πρότεινε να κάνουμε μια ελληνική έρευνα πάνω στο θέμα και να μας τη χρηματοδοτήσει ο Πούτιν.

Ο Δημαράς δε θα έπαιρνε θέση στο ζήτημα, καθώς προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.
Ο Κουίκ θα έλεγε μια ιστορία από την ΕΡΤ του 70 και θα δίδασκε δημοσιογραφία, αλλά τελικά δε θα έλεγε τη γνώμη του πάνω στο θέμα.
Ο Μανώλης θα τσακωνόταν με τον Άδωνι και θα ξέχναγε για ποιο θέμα τον κάλεσαν να μιλήσει.
Το ΠΑΣΟΚ πάλι, θα ξαναζούσε την ιδεολογική εφηβεία του.
Τότε, παλιά, που ξανασυμφωνούσε μ’ εκείνους τους άπλυτους τους αριστερούς.
Κι επειδή στα οικονομικά και τα σοβαρά θέματα δεν είναι για να παίζει την αριστερά, στην κόντρα Εκκλησίας-Επιστήμης θα προσπαθούσε να πείσει και πάλι το λαό ότι έχει κάποια σχέση με την αριστερά και τον Υλισμό της.
Προεξάρχων του αγώνα ο παραλίγο αφορισμένος Σηφουνάκης που θα απειλούσε παπάδες πως θα τους ξυρίσει αν ξαναβγεί στην εξουσία (λέμε τώρα) και θα παρομοίαζε τον εαυτό του με τον Καζαντζάκη.


Ο ΓΑΠ θα έβγαινε στα πάνελ με την κιθάρα του τραγουδώντας “imagine no religions” και τα λοιπά και τα λοιπά που έλεγε όταν ήταν αντιεξουσιαστής χωρίς εξουσία.
Το χίππικο όνειρο… θα ξαναζούσε!
Ο Ανδρουλάκης θα έβγαινε να υπερασπιστεί την επιστήμη αποκαλύπτοντας πως ο Χριστός τα χρόνια της ασωτείας του χτύπαγε γκράφιτι στα τείχη της Ιερουσαλήμ και ότι είχε κάνει πολιτικό γάμο με τη Μαγδαληνή.
Κι ο Σκανδαλίδης είναι γιος παπά, οπότε θα έβγαινε για να μαζέψει όσους Ελληνορθόδοξους ψηφοφόρους διώχνανε οι από πάνω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε ιδεολογικό πάρτυ, καθώς είναι τα ζητήματα που γουστάρει περισσότερο.
Βέβαια και πάλι θα υπήρχε δι-τρι-τετρα-οχτα-γλωσσία.
Δηλαδή ο Στρατούλης θα έβγαινε λάβρος και θα ξεσπάθωνε κατά του παπαδαριού που λυμαίνεται αιώνες τον πλούτο της χώρας και θα ζητούσε να έρθει το CERN και στη χώρα μας για να ανακαλύψει το σωματίδιο του μαλάκα, δείχνοντας εμμέσως τον Άδωνι.
Η Σακοράφα θα έβγαινε πάντα μειλίχια και θα απαιτούσε να φορολογηθούν τα μοναστήρια.
Ο Γλέζος θα έλεγε μια αντι-εκκλησιαστική ιστορία απ’ την κρύπτη, θα κατέληγε κάπου που δε θα καταλαβαίναμε οι υπόλοιποι αλλά στο τέλος θα χαμογελούσαμε από ευγένεια.
Στο τέλος της κουβέντας θα ζητούσε να σκορπιστεί η στάχτη του στο Αιγαίο και αυτομάτως θα τον αφόριζε ο Σεραφείμ κι η Παπακώστα.
Ο Σταθάκης θα καθόταν στο πάνελ αμίλητος επί ώρα κι αν τον ξυπνούσε κανείς θα έλεγε ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε τα ευρήματα του CERN.
Ο Κουρουμπλής θα έλεγε αυτοσαρκαζόμενος αστειάκια στους άλλους ότι ακόμα κι αυτός είδε το σωματίδιο, κάνοντας πλακίτσα στο δεξιό συνομιλητή του και στο Χρυσοχοίδη που δε διάβασε το Μνημόνιο!

Κατά σατανική σύμπτωση θα συμφωνούσε για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.
Σε κάτι τέτοια είναι προοδευτικότατη άλλωστε!
Με τον Ψαριανό να γράφει στίχους του στυλ “στης Εκκλησιάς τα έδρανα, αχ κι εγώ να έκλανα”, δημιουργώντας μας εύλογες υποψίες ότι κάποια μέρα θα γίνει και αρχιμανδρίτης.
Ο Μαργαρίτης θα ξεσπάθωνε κατά της Εκκλησίας, που είναι και το αγαπημένο του θέμα, και θα ξελάσπωνε λιγάκι για τις μαλακίες που λέει εσχάτως.
Η Ρεπούση θα έλεγε ότι η αντίδραση του σωματιδίου του Θεού εγινε γιατί συνωστίστηκαν στον πυρήνα τα σωματίδια. Εξάλλου Θεός δεν υπάρχει, άρα πώς θα υπάρχει και το σωματίδιό του;

Το ΚΚΕ θα κατήγγειλε τον ευρωμονόδρομο, τον καπιταλισμό, τον οππορτουνισμό, τον ωχαδερφισμό, τον ανασκολοπισμό, τον αγροτουρισμό, τον αντικομμουνισμό, τα ψεύτικα προφίλ στο facebook και το twitter, τους προβοκάτορες, τις πατάτες Νευροκοπίου, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Χριστόφια και τον Τσάβεζ ως καιροσκόπους, αλλά θέση στο θέμα δε θα έπαιρνε, παρότι είναι το κατεξοχήν κόμμα του υλισμού, που λέγαμε.
Γιατί; Μα γιατί και οι επιστήμονες είναι καπιταλιστές!
Δε διαχωρίζω πρόσωπα εδώ γιατί όποιος και να έβγαινε τα ίδια θα έλεγε.
Με εξαίρεση ίσως την Κανέλλη που θα βγαινε με την στάμπα του Αι-Γιώργη στο μπλουζάκι, ένα τσιγάρο στο να χέρι και δυο φρατζολάκια σικάλεως στο άλλο τα οποία θα κουνούσε στην κάμερα για να χορτάσει βλέποντας ο λαουτζίκος.
Έτσι κι αλλιώς ο λαός δεν θα κερδίσει τίποτα από τις ανακαλύψεις των επιστημόνων.
Α! Ξέχασα! Μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ!

Όλα τα υπόλοιπα στελέχη θα καλούσαν απλώ

Την τιμητική του θα είχε και ο πνευματικός κόσμος βέβαια!
Οι διανοούμενοι θα έπαιρναν θέση για το ζήτημα!
Ο Ζουράρις θα αναμετέδιδε σε απευθείας μετάδοση Θουκυδίδη με λίγα καλιαρντά και θα μας έπειθε στο τέλος ότι πρέπει να γίνει Δήμος μόνο του το χωριό του στο Λασίθι, αντιστεκόμενο στον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη και τον Σόλωνα.
Ο Βέλτσος θα μας έξηγούσε σαφέστατα ότι ξγξνηανρσνςξ ησ849ξδξδγδ84νς0%##^ησμγμσξθ.
Η Αρβελέρ θα έλεγε πως αυτά τα πράγματα είναι του Σατανά και ότι κάτι τέτοιοι επιστήμονες στο Βυζάντιο στέλνονταν υποχρεωτικά ως εθελοντές στα σύνορα με τους Σελτζούκους.
Ο Ράμφος ξεκινώντας να μας αποδείξει γιατί συμφωνεί διαφωνώντας με τα ευρήματα του πειράματος, θα κατέληγε όπως πάντα στο προφανές συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι ζώα, πίθηκοι, αρούγκαλοι, απολίτιστοι και ανεπίδεκτοι ευρωπαικής μαθήσεως.
Ο Πρέκας θα κατήγγειλε ως εθνομηδενιστές θολοκουλτουριάρηδες κίναιδους όσους τόλμησαν να βγάλουν τέτοιες έρευνες και θα προτείνει τον παραδεγματικό απαγχονισμό τους.

Άτιμη Κρίση!
Αντιλαμβάνεστε τι φοβερές σουρρεαλιστικές καταστάσεις χάνουμε εξαιτίας της Κρίσης;

ς το λαό σε επαγρύπνιση, ετοιμότητα για αντίσταση στα αντιλαικά μέτρα των ευρω-μονωπωλίων, για ανυπακοή και για τη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως την επόμενη Τετάρτη στις 8 (για να μας δείξουν και τα καπιταλιστικά κανάλια) όπου θα μιλήσει η συντρόφισσα Αλέκα.
Όσο για το σωματίδιο του Θεού, τώρα, στο βασανιστικό ερώτημα αν υπάρχει ή δεν υπάρχει, πάγια απάντηση του ΚΚΕ θα ήταν “δεν απαντάμε σε ψευτοδιλήμματα”!