Πρόεδρος Nestle: το νερό ΔΕΝ είναι δημόσιο αγαθό!

Μόλις είδα το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ (αποκαλυπτικό για τον τρόπο σκέψης των νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν που κυριαρχούν στην Παγκοσμιοποιημένη Οικονομία), ενστικτωδώς κατευθύνθηκα στο ψυγείο για ένα δροσερό ποτήρι νερό. Διότι, με την λεηλασία που προωθείται στα δημόσια αγαθά, προβλέπω σε λίγο καιρό η πρόσβαση στο νερό να αποτελεί προνόμιο για λίγους. Όλοι οι υπόλοιποι, που το θεωρούν δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα, είναι, όπως κυνικά δηλώνει στο βίντεο ο "κύριος" Peter Brabeck-Letmathe (πρόεδρος του μεγαλύτερου προμηθευτή εμφιαλωμένου νερού, της πασίγνωστης πολυεθνικής Nestle), "ακραίοι"!

Αυτή την αντιδραστική άποψη της νεοφασιστικής οικονομικής ελίτ, ότι δηλαδή η δημόσια παροχή νερού δεν αποτελεί δημόσιο αγαθό κάθε απλού πολίτη και πρέπει να περάσει υπό τον ιδιωτικό έλεχο των παγκόσμιων υπερκερδοσκοπικών κεφαλών, δεν πρέπει να την περάσουμε έτσι αψήφιστα. Όλα δείχνουν ότι η τεχνητή κρίση νερού που στήνεται στην υποσαχάρια Αφρική θα περάσει αργά ή γρήγορα και στις αναπτυγμένες χώρες και τότε είναι που η επιβίωσή μας θα γίνει πραγματικά δύσκολη.

Μέχρι τότε, καμία άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη να μην επιτρέψει σε πολυεθνικές να βάλουν χέρι στα αποθέματα νερού. Το νερό και οι φορείς που το διαχειρίζονται πρέπει πάντα να ανήκουν στον απόλυτο δημόσιο έλεγχο.