Εγίνηκεν η ώρα του SUMMER-ZOO



Kαι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η παραλία σε καλεί. Αυτή τη φορά το κάλεσμα ίσως  ηχεί στ΄αυτιά σου μόνο Σαββατοκύριακα  και συ ξεμυτίζεις με ομπρέλες παραμάσχαλα αφού η ενοικίαση ξαπλώστρας μοιάζει μάλλον με πεντάστερο στις Μαλδίβες. Φέτος οι πολύ-ζωικές παραλίες που παλιά έστηνες τα καλοκαιρινά σου πυργάκια είναι η δική σου σανίδα σωτηρίας .

Δίπλα σου ξεπροβάλλει η μάντρα των ζώων. Πρώτος απ’όλους  ο γορίλας θαλάσσης που με εξαίρετη σταθερότητα αγάλματος μουσείου στο Λούβρο χομπίζεται στις ρακέτες με ομοφουσκωτό του. Διακρίνεται αμέσως το τατού ωδή στην Κούλα- την πρώτη αγάπη του γορίλα- που μετετράπη σε άγκυρα μετά από δακρύβρεχτο χωρισμό τους.Παραδίπλα οι ματιές έχουν εστιάσει στο μαυρισμένο-carrotenato κορμί της λεοπάρδαλης που το είδος της έχει αυξηθεί σε βαθμό επιδημίας. Πιο δίπλα ο αμμουλιανός αρουραίος με μαγιό XL για τα ‘’μέτρα’’ του και κορδόνι άσπρο που χαϊδεύει την αμμουδιά , καραδοκεί σκανάροντας την plaz μέσα από τις αθλητικές του εφημερίδες. Η μητέρα φώκια πάλι βρέχει πόδι, σηκώνει μωρό και φτιάνει σαντουϊτς που έχουν ανάψει σαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα τον Ιούλη .Ο ιπποπόταμος πάλι απλωμένος-χυμένος  στην πτυσσόμενη telemarketing καρέκλα του απολαμβάνει με περίσσια ηδονή παγωμένη μπύρα που χύνεται στο δασύτριχο-μπερδεμένο με χρυσό βαφτιστικό σταυρό-στήθος του και με το  καπελάκι ‘’φορτοεκφωρτική ο Δημήτρης ‘’ να καλύπτει το 1/3 του ολόγιομου προσώπου του.
Και μέσα στο ηλιόλουστο καλοκαιρινό βασίλειο εκθειάζεις τη μητέρα κρίση και φύση που σου δίνει την ευκαιρία να νιώσεις το μοναδικό και σπάνιο είδος  μονάχους-μονάχους.Είναι το είδος αυτό που απλά κάθεται και παρατηρεί τις θερινές έξεις του ζωικού βασιλείου μέσα από τη θολή του μάσκα θαλάσσης.