Βύρων Πολύδωρας vs Ορθός Λόγος





Τις τελευταίες μέρες, κυρίως από ακροδεξιά ιστολόγια και sites, αναπαρήχθη ένα παιδαριώδες  κείμενο πολεμικής το οποίο υπογράφεται από την κ. Μαρία Χρυσού, δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας. Σύμφωνα με το κείμενο, η "Γραμματική της Ε' και Στ' Δημοτικού"  (λόγω κάποιας "εθνοπροδοτικής" στάσης των συγγραφέων του εγχειριδίου) καταργεί από την ελληνική γλώσσα τα φωνήεντα ήτα, ύψιλον και ωμέγα, καθώς και τα σύμφωνα ξι και ψι, ενώ προσθέτουν τον (κατά τη γνώμη της) «δίφθογγο» ου καθώς και τα δίψηφα μπ, ντ και γκ.

Ο στόχος κατά την εθνικά ευαίσθητη δασκάλα; η "εθνική εξολόθρευση", και η προσπάθεια μερικών "να θυσιάσουμε την γλώσσα μας για να μοιάσουμε στους Δυτικούς, για να γίνουμε αρεστοί από αυτούς".

Με ένα απλό και τεκμηριωμένο κείμενο, 140 γλωσσολόγοι, κυρίως από Πανεπιστήμια της χώρας, καταρρίπτουν τις ανακρίβειες και σώζουν την τιμή των συγγραφέων του¨"επίμαχου" εγχειριδίου, στο οποίο προφανώς και δεν υπάρχει κάποια προσπάθεια αλλαγής του ελληνικού αλφαβήτου. Απλώς, σε μια ενότητα, ίσως τη μοναδική που πάνω στην εθνικιστική φούρια της διάβασε η προαναφερθείσα δασκάλα, αναφέρονται οι ΦΘΟΓΓΟΙ της ελληνικής γλώσσας και όχι τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ της (τα οποία εμπεριέχονται σε άλλη ενότητα).

Παρ' όλα αυτά, ο επίσης φανατικός οπαδός της ελληνικής γλώσσας Βύρων Πολύδωρας, γνωστός για την ευφράδειά και την καλλιέπεια του λόγου του, καταγγέλει την ανακοίνωση των Πανεπιστημιακών σε μια υπερπατριωτική έξαρση! Για να μοιραστείτε το γελιο ακολουθεί ολόκληρο το... πολεμικό ανακοινωθέν του πρώην Προέδρου της Βουλής:

«Μετά λύπης μου, όπως διαβάζω σε όλες τις εφημερίδες πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου. Η διάλυση της γραμματικής και της γλώσσας γίνεται με «επιστημονική» υποστήριξη βαρέος πυροβολικού 140 πανεπιστημιακών! Δεν είναι λάθος ή αμέλεια. Είναι «προμελέτη». Μας λέγουν με πρωτοφανή οίηση: «Πώς τολμάτε, εσείς οι μη λέκτορες, οι μη ειδικοί, οι μη γλωσσολόγοι, οι αγράμματοι, μ' ένα λόγο να αντιστέκεσθε;». Επομένως, ΠΟΛΕΜΟΣ! Γρηγορείτε Συνέλληνες! »    (ΠΗΓΗ: tvxs.gr)