Μανώλης Κεφαλογιάννης εναντίον Νικήτα Κακλαμάνη

Μία νέα υποψηφιότητα - έκπληξη για τη θέση του γραμματέα της κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ έρχεται κατευθείαν από το γραφείο Σαμαρά για να δαμάσει τους... αντάρτες. Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα, έχοντας εξασφαλίσει έμμεση ή και άμεση στήριξη (χρίσμα) από την ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, ο Μ. Κεφαλογιάννης, τόνισε ότι «για να αλλάξει το κράτος πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στα επιμέρους, πρέπει να αναζητήσουμε την ουσία». Στο πλαίσιο της αλλαγής των υπαρχουσών αντιλήψεων, «ευελπιστώντας να σηματοδοτήσω την αλλαγή στο κόμμα και στη χώρα καταθέτω την υποψηφιότητά μου» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Σαμαρά, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι το ισχυρό πολιτικό πρόσωπο που ζητούσε ο Πρόεδρος της ΝΔ για να αναχαιτίσει την σημαντική αντάρτικη υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη η οποία και έχει φέρει τα πάνω - κάτω στον πολιτικό σχεδιασμό του προεδρικού επιτελείου απειλώντας να χαλάσει τα σχέδια του Προέδρου της ΝΔ για εκλογή γραμματέα της επιλογής του.

Για τη θέση του γραμματέα έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Παναγιώτης Αδρακτάς, Φίλιππος Ταυρής, ο προσφάτως διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Νίκος Νικολόπουλος και ο νεοκλεγείς βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας.

Οι διαδικασίες για την εκλογή πρόκειται να διεξαχθούν στις 30 Αυγούστου.