Θεέ μου… Καλημέρα!


Θεέ μου καλημέρα. Σε είδα πολύ αγχωμένο χτες στο γήπεδο. Οι ψυχολόγοι λένε ότι άγχος έχουν όσοι έχουν άγνοια για τις καταστάσεις που βιώνουν. Από αργά χθες το βράδυ με αφορμή το άτυχο αποτέλεσμα με τον Αστέρα Τρίπολης θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πολλά και διάφορα. Τελικά τι σου είπε ο πιστός Αντρέας, απάντησε το κινητό του Βιντιάδη; Αλήθεια Θεέ μου κατάλαβες το πώς σου αναβάλανε την συνέλευση; Μάλλον όχι, όπως κι εγώ που καταλαβαίνω τα πάντα ο μπαγάσας, δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί είναι τόσο σημαντικό να βάλεις στο Δ.Σ της εταιρείας τα δύο πρόσωπα που θες να βάλεις. Λοιπόν Θεέ μου αν ακόμα δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, σε ενημερώνω ότι τώρα που τελείωσε η περίοδος πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας και μόλις κάνει τον κύκλο του και ο λογαριασμός συλλογής κεφαλαίων για την ΠΑΕ, όχι μόνο δεν θα τους χρειάζεσαι αλλά θα τους είσαι και βάρος και τότε θα δεις τα δημοσιεύματα και τα υπονοούμενα από αυτούς που «έσκιζαν τα ρούχα τους» στο όνομα της υπεράσπισης σου, να κατακλύζουν στην αρχή τις παρασκηνιακές στήλες και στο τέλος στα πρωτοσέλιδα.

Αυτή Θεέ μου είναι η δημοσιογραφία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πυρός για τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ. Είναι αυτή η δημοσιογραφία Θεέ μου που κλαίει σήμερα για την κατάντια της ΑΕΚ, αλλά δε λέει λέξη γι' αυτούς που έφεραν την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου σε αυτό το χάλι. Προβάλουν συνεχώς εξιλαστήρια θύματα και μην αμφιβάλεις καθόλου ότι εσύ θα είσαι το επόμενο… δε μπα να είσαι και Θεός. Το γεγονός ότι η εν λόγο δημοσιογραφία είναι «επώνυμη» δίνει ίσως λαβή για σχόλια σχετικά με την απανθρωπιά του συστήματος που υπηρετεί και την τύχη που επιφυλάσσει ακόμα και σε Θεούς που ως χτες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις πολυεθνικές του αθλητισμού. Αλλά αυτό είναι χρήσιμο μόνο στο βαθμό που δείχνει τον ένοχο, τους εκμεταλλευτές του αθλητισμού που ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ είναι καταστροφική για τους συλλόγους.

Κάνε υπομονή Θεέ μου και σε λίγο θα καταλάβεις. Σε λίγο που θα διαβάζεις σχόλια που θα λένε ότι όσο εσύ έπινες τον καφέ σου στο μαγαζί σου, ο ήρωας Δημητρέλος τα πήρε όλα μόνος του. Πιστοποιητικά, ενημερότητες τα πάντα. Δεν είναι μακριά τα ρεπορτάζ που θα ενημερώνουν το λαό της ΑΕΚ ότι μια σοβαρότατη επενδυτική τράπεζα δεν μπορεί να ασχολείται με γραφικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Όχι δεν υπάρχει περίπτωση κανένα «πλοκάμι» της Καθεστωτικής Μιντιοκρατίας που στηρίζει το καθεστώς ΠΑΕ ΑΕΚ να ενημερώσει τον κόσμο ότι η σοβαρότατη επενδυτική τράπεζα που θα σώσει την ΑΕΚ, μάλλον θα εξαγοραστεί από το Αζερμπαϊτζάν ή θα πάρει δάνεια από την Ρωσία μπας και καλύψει τις ζημιές της. Ούτε για τον ρόλο που παίζει στην όλη υπόθεση ο γιαουρτάς (όχι ο Φιλίππου) αλλά ο Αδαμίδης, που για όσους ακόμα δεν γνωρίζουν, διατηρεί παγωμένο γιαούρτι στην Γλυφάδα, με τα λεφτά του κιτρινόμαυρου κόσμου λένε κάποιοι που ξέρουν. Μακάρι να είχα στα χέρια μου τα στοιχεία να το έλεγα κι εγώ!

Πονεμένη ιστορία το ζήτημα της ενημέρωσης του λαού της ΑΕΚ. Η λύση όμως στο πρόβλημα της ενημέρωσης είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη λύση που απαιτείται για το σύνολο των προβλημάτων του ποδοσφαίρου. Για να φύγουν απ' τη μέση οι μηχανισμοί εκμετάλλευσης του ποδοσφαίρου και επιβολής των ιδεών τους, απαιτείται ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Καμιά συμπάθεια για τα προβλήματα των εκμεταλλευτών της ΑΕΚ. Αλήθεια έχουν αναρωτηθεί αυτοί που «βάζουν πλάτη» κάνοντας διαδηλώσεις συμπαράστασης στο δικαίωμα της παρανομίας των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, έξω από την εφορία γιατί αποθεώνονται από την Καθεστωτική Μιντιοκρατία, ενώ λίγα χρόνια πριν έσταζαν χολή για εσάς, παρουσιάζοντας σας λίγο – πολύ σαν την καταστροφή της ΑΕΚ;

Τροφή για σκέψη αγαπημένα μου αδέλφια. Για όλους όσους στο όνομα της ΑΕΚ υπερασπίζεστε την απροκάλυπτη και αγωνιώδης προσπάθεια πολιτικών και αθλητικών «ταγών» να καταστρατηγήσουν αλλεπάλληλα κάθε έννοια ισονομίας, «κουρελιάζοντας» κάθε νόμο και διάταξη που οι ΙΔΙΟΙ ΘΕΣΠΙΣΑΝ. Αυτοί προσπαθούν να προσδώσουν νομιμοφάνεια και κύρος στο υπό κατάρρευση εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο και εσείς με την παρουσία σας έξω από εφορίες και γραφεία τους δίνεται το δικαίωμα να διαδίδουν ότι μας κάνουν και χάρη, ενώ το μοναδικό τους κίνητρο, ο μοναδικός τους στόχος είναι να συνεχίσει το (κατ' αυτούς) «προϊόν» ΑΕΚ, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του.

Δε θυμάμαι καμία ομάδα οπαδών της ΑΕΚ να διεκδικούν το δικαίωμα, για παράδειγμα, των πραγματικά ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΚ να ζήσουν, άρα να έχουν πλήρη επιδότηση. Το δικαίωμα τους να έχουν δωρεάν και χωρίς καμία έκπτωση στη διάθεσή των παιδιών τους ότι χρειάζονται για να αθληθούν με την φανέλα της ΑΕΚ σε όποιο άθλημα τους ταιριάζει. Μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τέτοια πράγματα. Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές οι κατασκευαστές δρόμων αξιώνουν οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ να κατευθυνθούν σ' αυτούς.

Αφήνω τα παιδιά σου και επιστρέφω σε σένα Θεέ μου. Και εγώ σαν παιδί σου μιλάω, μην νομίζεις; Όταν, για πρώτη φορά ένα παιδί βλέπει τους μεγάλους όπως πραγματικά είναι. Όταν για πρώτη φορά, μπαίνει μες στο σοβαρό κεφαλάκι τους η ιδέα πως οι μεγάλοι δεν έχουν καμιά θεϊκή νοημοσύνη, πως η κρίση τους δεν είναι πάντα σωστή, η σκέψη τους όχι πάντα ορθή, τα λόγια τους όχι πάντα αληθινά… τότε είναι η στιγμή που ο εικονικός Θεϊκός κόσμος που το Θεοφοβούμενο παιδί έχει πλάση στο μυαλουδάκι του, σωριάζεται σ’ ένα χάος τρομαχτικό. Τα είδωλα γκρεμίζονται κι η ασφάλεια πάει καλιά της. Κι ένα είναι βέβαιο σχετικά με το γκρέμισμα των Θεών: δε γκρεμίζονται λιγάκι. Τσακίζονται και γίνονται θρύψαλα ή βουλιάζουν βαθιά μες στο βούρκο. Είναι ανιαρή δουλειά να τους ξαναστήσεις, δε λαμποκοπάνε όπως πρωτύτερα. Και ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο Θεέ μου; Ο κόσμος του παιδιού ποτέ πια δεν είναι ακέραιος. Μεγαλώνει πονεμένο, με μια πίκρα στην καρδιά.

Έτσι που λες, έχουν τα πράγματα Θεέ μου! Κατά τα άλλα ΖΗΤΩ ο προσωπικός σου φίλος! ΖΗΤΩ ο υπουργός Παιδείας - Θρησκευμάτων - Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Αρβανιτόπουλος που κατέθεσε την τροπολογία «σωσίβιο» για τους εκμεταλλευτές του αθλητισμού. Ο καλός σου φίλος Θεέ μου επικαλείται την: «αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων». Έτσι πιστεύει ο φίλος σου Θεέ μου. Αδήριτη, δηλαδή ακατανίκητη, δηλαδή ακαταμάχητη, δηλαδή επιτακτική ανάγκη η διατήρηση ενός περιβάλλοντος στο οποίο τζιράρονται τεράστια συμφέροντα. Να τον χαίρεσαι Θεέ μου… εσύ τον φίλο σου κι εμείς τον υπουργό που είναι υπεύθυνος για την παιδεία των παιδιών μας.

ΥΓ. (έκτακτο) Πως μπορείς να είσαι ο εαυτός σου αν δεν ξέρεις ποιος είσαι; Πως μπορείς εσύ να με αποκαλείς «πουθενά» όταν δεν ξέρεις που βρίσκεσαι. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να εξαπατήσεις τον εαυτό σου. Πως μπορείς να πεις: «όλοι δίπλα στην ΑΕΚ», όταν δεν ξέρεις τη σημαίνει ΑΕΚ; Πως μπορείς στο όνομα της ΑΕΚ να στηρίζεις αυτό που δεν είναι ΑΕΚ; Γιατί δεν έχεις γνώσει. Γιατί όλοι σου η ζωή είναι το 99% αυτού που δεν είσαι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος προδότης από αυτόν που στηρίζει την ΠΑΕ. Οι περισσότεροι δεν μπορείτε να το καταλάβετε, γιατί είστε ακόμα στην φυλακή του συστήματος. Καλή λευτεριά!!!

ΥΓ .  (τακτικό) Η ΑΕΚ είναι ένα ζωντανό ποτάμι από ψυχές, είναι ένας κομήτης από απροσμέτρητες μικρές καρδιές, που πολλαπλασιάζουν το φως του ήλιου και κάνουν πιο λαμπερό τον κόσμο, και τη νύχτα γίνετε αστέρι με ουρά δασιά που αρμενίζει κατά το Βόσπορο.

Παναγιώτης Αλιατάς

http://aek-live.gr/

http://aekblog-aliatas.blogspot.com/