Ο Νικολόπουλος πέτυχε την διαγραφή του

Πέτυχε τελικά αυτό που ήθελε ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, αφού ύστερα από αρκετές φιλότιμες προσπάθειες διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαγραφή του επετεύχθη μετά από τα ευθεία καρφιά του στον Αντώνη Σαμαρά μέσω Twitter για την "λησμονημένη" επαναδιαπραγμάτευση του οικονομικού προγράμματος με την τρόικα:

«Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης «όνειρο ήταν» την λησμονήσαμε. Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;»

«Ύφεση για το βιβλίο Γκίνες. H χώρα μας έχει τα περισσότερα συνεχή χρόνια σε ύφεση από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο! Ο τόπος δεν αντέχει άλλο».

Εκτός από την διαγραφή του βουλευτή από την Κ.Ο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, παρέπεμψε τον Νίκο Νικολόπουλο στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Και εδώ προκύπτουν εύλογα τα εξής ερωτήματα για τις επιδιώξεις, αλλά και την φερεγγυότητα του πρώην Υφυπουργού Εργασίας:

  1. Δεν είναι ότι ο κ. Νικολόπουλος έχει άδικο στα tweets του, ωστόσο αφού "αδυνατεί να ψηφίσει νόμους που θα επιδεινώσουν τη ζωή των Ελλήνων" ενώ ήξερε ότι θα κληθεί να το κάνει και πριν από τις εκλογές, γιατί κατέβηκε με την Ν.Δ και όχι με άλλο κόμμα;
  2. Έστω ότι συνειδητοποίησε μετά τις εκλογές ότι διαφωνεί με την στρατηγική του κόμματός του, γιατί δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί από βουλευτής και από μέλος της Ν.Δ, αντί να παίζει κάθε μέρα το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαγραφής του;
  3. Πόσο φερέγγυος θα είναι ως πολιτικός αν αποδειχθούν αληθείς οι φήμες που τον θέλουν να μεταπηδά από την Ν.Δ στους Ανεξάρτητους Έλληνες - ήδη το κόμμα Καμμένου έσπευσε να τον στηρίξει - κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την τήρηση και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στην καταγγελία του;