Ελληνικός Στρατός κατά Ελλήνων στρατιωτών


Ήταν μόλις τέσσερις καλοκαιρινές νύχτες πριν, δηλαδή την 31η Ιουλίου 2012, όταν ο εγχώριος Υπουργός Άμυνας δήλωνε, με τρόπο κατηγορηματικό, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες περικοπές στις απολαβές όσων υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε τότε αναγγείλει, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τις περικοπές σε εξοπλιστικά προγράμματα βρέθηκαν ισοδύναμα 40 εκατομμυρίων για το 2012 και 120 για το 2012 που θα αντικαθιστούσαν τις δρομολογημένες μειώσεις 10 - 12% στους ως επί το πλείστον χαμηλούς μισθούς των επαγγελματιών στρατιωτών. Έτσι το Υπουργείο Άμυνας θα συμπλήρωνε περικοπές ύψους 1 δις για να συμβάλλει στις μεγάλες καλοκαιρινές κυβερνητικές περικοπές των 11.6 δις, προστατεύοντας τα ειδικά μισθολόγια.

Δυστυχώς, οι προσδοκίες του Υπουργού και μαζί τους οι προσδοκίες των επαγγελματιών οπλιτών, κράτησαν μονάχα 4 θερινές νύκτες. Σήμερα το πρωί, ένα αρμόδιο κυβερνητικό πουλάκι έβαλε τέλος στα καλοκαιρινά όνειρα διαμηνύοντάς ορθά - κοφτά στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι η τρόικα, ως εντολοδόχος των δανειστών μας και προμηθευτών σε πολεμικό υλικό (τανκς, αεροπλάνα, βαπόρια, χαλασμένα υποβρύχια και άλλα ψιλικά) δεν αποδέχεται τα ισοδύναμα, δεν μπορεί να κάνει σκόντο στους τόκους από την υπερτιμολογημένα πωληθείσα πραμάτεια της και δεν μπορεί μελλοντικά να μειώσει την σαβούρα που πουλά στην Ελλάδα γιατί πολύ απλά τι θα κάνει χωρίς τον καλύτερο πελάτη της.

Και τώρα που έγινε κατανοητό στον κ. Υπουργό Άμυνας ότι οι δανειστές δεν παίζουν με τα λεφτά που τους "χρωστάμε" για τα εξοπλιστικά προγράμματα που μας φόρτωσαν και που θα μας φορτώνουν εις το διηνεκές, ποιος ή ποιοι να είναι άραγε εκείνοι οι άμοιροι που θα ξαναπληρώσουν τη νύφη;