Χρυσή Αυγή όπως Μπάτμαν


Επιτέλους αγαπητοί, ας παραδεχθούμε ειλικρινώς ότι το πολυθρύλητο μεταπολιτευτικό κρυφολιγαρχικό πολίτευμά μας είναι διεφθαρμένο και αποτυχημένο μέχρι τα μπούνια. Όπως η πράξη αποδεικνύει, η αβασίλευτη ψευτοδημοκρατία μας δεν διαφέρει πια και σε πολλά από την διεφθαρμένη πόλη των ταινιών του Batman, με την διαφορά όμως ότι το Gotham προστατεύεται από τον ομώνυμο υπερήρωα, ενώ η Ελλάς δεν προστατεύεται από κανένα.

Σήμερα, ο λαός μας, πιεζόμενος από ένα άθλιο μείγμα ανομίας, ανέχειας και προπαγάνδας, ψάχνει απεγνωσμένα για ένα κάποιον προστάτη, αδιαφορώντας αν αυτός προέρχεται από τις ανεξερεύνητες ατραπούς του απολυταρχισμού. Ύστερα από τόσες υποδόριες ενέσεις διαφθοράς που  ο μέσος Έλλην υφίσταται τόσα χρόνια από τους κυβερνώντες του, ήρθε η ώρα του να επαναστατήσει από τον καναπέ μέσω της τηλεόρασης, εγκρίνοντας και ανακηρύσσοντας για νέο προστάτη του την κατά τόπους πολιτική επιτροπή της Χρυσής Αυγής.

Είναι αλήθεια πλέον ότι ολοένα και περισσότερος κόσμος κλείνει πονηρά το μάτι του στην αποφασιστική ακροδεξιά. Άκρως τηλεοπτικές εικόνες όπως το άγριο ξύλο Χρυσαυγιτών στους μετανάστες του Άγιου Παντελεήμονα, το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Δούρου, τα στρατιωτικά παραγγέλματά τους, τα θελήματα για Έλληνες, ο αντιεξουσιαστικός πολιτικός λόγος τους, οι αντισυμβατικές τους φιγούρες όπως αυτή του πρώην κτηνοτρόφου και νυν βουλευτή Μπαρμπαρούση και, πλέον, τα αποφασιστικά τάγματα εφόδου που κάνουν λίμπα τους πάγκους των παρανόμων μεταναστών, ηδονίζουν για τα καλά τους Έλληνες τηλεθεατές οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια non - stop υποκρισίας των εγχώριων πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης, ψάχνονται να στραφούν σε κάτι πραγματικά αυθεντικό και ριζοσπαστικό.

Το ίδιο το σύστημα είναι που εξωθεί τους τηλεθεατές - ψηφοφόρους προς την Χρυσή Αυγή.  Την ώρα που οι αριστεροί δηθενιστές και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια στηλιτεύουν με τον ξύλινό τους λόγο την αντιποίηση της νομιμότητας που επιτελεί το κόμμα Μιχαλολιάκου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τους Χρυσαυγίτες πιο συμπαθητικούς στα μάτια των πολιτών. Ο κόσμος και ειδικά τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα φωνάζουν εκκωφαντικά εδώ και καιρό για την επαναφορά της ευνομίας που προβλέπει το Σύνταγμα και, αφού το κράτος είναι ανίκανο να την επιβάλλει, τότε οι απλοί πολίτες είναι αναγκασμένοι να ρυθμίσουν την τάξη και την δικαιοσύνη εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στον κάθε Μπάτμαν που μπορεί να τις εκπληρώσει.

Εν τέλει όμως, η ζωή δεν είναι ταινία και ο διαφαινόμενος εθνικός μας Μπάτμαν ίσως να μην είναι τελικά ο ήρωας που κάποιοι περιμένουν. Αυτό που πρέπει να θυμούνται οι πολίτες πριν βρουν καταφύγιο στα άκρα, είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν επιβάλλει απλώς τον νόμο, αλλά τον κρατικό νόμο που συμφωνεί με τον δικό της νόμο και πάντα με την μέθοδο του τραμπουκισμού. Πίσω από τις αγνές εθνικιστικές προθέσεις που διατείνεται ότι έχει, στέκεται ολοφάνερος ο ρατσισμός εναντίον συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και η επιταγή για μία βίαιη επιβολή των κατά πολλούς σωστών και των κατά πολύ περισσότερους ακραίων απόψεων της.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες που στράφηκαν στην Χρυσή Αυγή το έκαναν επειδή θαμπώθηκαν από μία μεμονωμένη πολιτική της θέση ή πράξη και όχι εν γένει με την ιδεολογία της, μπορούν ξανά να αλλάξουν την άποψή τους αρκεί η δημοκρατία να τους βοηθήσει. Πλέον, είναι η ώρα της επίσημης πολιτείας να προλάβει την επερχόμενη κυριαρχία των άκρων, εφαρμόζοντας απλώς και απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους, αν βέβαια έχει την πολιτική θέληση. Σε αντίθετη περίπτωση, αν η έννομη τάξη αφεθεί σε μη δημοκρατικά και νόμιμα όργανα, τότε το 2012 θα ομοιάζει με το 1921, έτος που στην δημοκρατική τότε Γερμανία ξεκίνησαν να δρουν τα Sturmabteilung, ή αλλιώς τα παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου που λειτούργησαν ως προπομποί του ναζισμού.

Και τότε είναι που η Αθήνα δεν θα παρομοιάζεται απλώς με το Γκόθαμ, αλλά με το Βερολίνο του 1940...