1 Χρόνος Bloggers tv: Απέναντι σε Κάθε Φασισμό

Bloggers tv, bloggerstv, bloggers-tv, logo

Φίλοι του μπλογκ, φίλοι μας,


Συμπληρώσαμε ένα χρόνο ζωής

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε ήδη από την 28η Οκτωβρίου του 2011, την συμβολική ημερομηνία που επιλέξαμε για να μοιραστούμε μαζί σας την δικιά μας ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα γνώμης, το Bloggers tv. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους τους Έλληνες, και ιδιαίτερα για τον δημοσιογραφικό κλάδο ο οποίος μαστίζεται για τα καλά από την οικονομική κρίση. Όμως εμείς, οι συντελεστές αυτού του μπλογκ, δεν το βάλαμε κάτω. Σηκώσαμε τα μανίκια και το ανάστημά μας κόντρα στην εποχή μας και τους αχυρανθρώπους της και να, που ένα χρόνο μετά, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πετύχαμε κάτι.

Κόντρα στο κατεστημένο

Την ώρα που ο χώρος της βρόμικης πολιτικής δημοσιογραφίας αυτού του τόπου μετακομίζει την προπαγάνδα του στο διαδίκτυο, εμείς από την πρώτη στιγμή πήγαμε κόντρα σε αυτή την τάση, χτίζοντας το δημοσιογραφικό μας σπίτι πάνω στα πιο ξεχασμένα αλλά και τα πιο γερά θεμέλια της δημοσιογραφίας: την εντιμότητα, την σοβαρότητα, την αλήθεια. Βασιζόμενοι στο πάθος μας να ασκήσουμε την δημοσιογραφία ως λειτούργημα, στην αγάπη μας για το επάγγελμά που σπουδάσαμε στα πανεπιστήμια και, φυσικά, στην εσωτερική μας ανάγκη να εκφραστούμε ελεύθερα, στήσαμε ένα σύγχρονο, νεανικό και πολιτικοποιημένο μπλογκ, για να πολεμήσουμε, με μόνα όπλα τις πένες μας, κάθε είδους συμφέροντα και εξαρτήσεις που καταστρέφουν την Ελλάδα μας, τους ανθρώπους της και εμάς.

Αντιστεκόμαστε

Ήταν 28 Οκτώβρη του 2011, όταν αρθρώσαμε για πρώτη φορά το δικό μας ανεπιτήδευτα πατριωτικό "ΟΧΙ" ενάντια σε κάθε οικονομική και πολιτική κατοχή που απειλεί τις οντότητές μας με εξαθλίωση και υποδούλωση. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, και ενώ ο εκφασισμός της κοινωνίας προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, εμείς ανταπαντάμε με τον αγώνα μας να φέρουμε σε αυτό τον τόπο μία αληθινή δημοκρατία. Όσο η κοινωνία μας ακροβατεί ανάμεσα στην λογική της οικονομικής μας εξάρτησής από ξένα κράτη και στην αμαχητί παράδοσή της στον φασισμό, εμείς είμαστε εδώ για να θυμίσουμε σε όλους εσάς ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την μεταπολιτευτική ολιγαρχία μέσα από την δημοκρατία, χωρίς να προστρέξουμε σε ψευδεπίγραφες λύσεις ολοκληρωτικών καθεστώτων από αδαείς νεοναζί πατριδοκάπηλους.

Με άλλο τρόπο σκέψης

Πραγματικά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες και ακόμα περισσότερες ελπίδες για να ξαναζήσουμε σύντομα καλές ημέρες ως κοινωνία. Για να αλλάξουν όμως τα πράγματα προς το καλύτερο, υπάρχει πρώτα μία βασική προϋπόθεση προς εκπλήρωση: να αλλάξουμε τα μυαλά μας. Εμείς στο BLOGGERS TV, έχουμε από καιρό συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας στερούν, είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αντί να εγκλωβιζόμαστε λοιπόν σε ψευτοδιλήμματα του συρμού όπως "μνημόνιο - αντιμνημόνιο", "ευρώ - δραχμή", " δόση - πτώχευση", εμείς προσεγγίζουμε την κατάσταση που βιώνουμε αλλιώς. Θέλουμε ζωή ή θέλουμε απλώς επιβίωση;

Για να ξεπεράσουμε το παρελθόν

Είναι πια εκείνη η ιστορική ώρα για τους σύγχρονους Έλληνες να επιλέξουν το μέλλον τους: αν θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως ναρκομανείς που ικετεύουν ελεημοσύνη για να πάρουν την δόση τους ή αν θα δώσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα τους για να απαλλαγούν από τις χρόνιες παθολογικές τους εξαρτήσεις. Εμείς, εδώ στο Bloggers tv, μέσα από την αντισυμβατικά αξιοπρεπή, και την τεκμηριωμένα ενοχλητική δημοσιογραφία που ασκούμε, γράφουμε με στόχο την γενική αλλαγή νοοτροπίας σε αυτό τον τόπο, έτσι ώστε να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις μας για να διεκδικήσουμε επιτέλους με αξιώσεις την οριστική απαλλαγή μας από κάθε ελίτ που λυμαίνεται τις κατακτήσεις, τις δυνατότητες και τα όνειρά μας. 

Μαζί, ενωμένοι

Κάθε φορά που διαβάζω τα μηνύματά σας, ως αρχισυντάκτης και δημοσιογράφος αυτού του μπλογκ, ξερώ καλά ότι πολλές φορές ταυτίζεστε μαζί μας με πάθος, όπως και ότι κάποιες άλλες διαφωνείτε. Είναι όμως η αγάπη και η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλο αυτό τον καιρό, που δεν καθορίζετε μόνο από τον βαθμό συμφωνίας με τις απόψεις μας, αλλά από τον σκοπό και τις πραγματικές αξίες που προωθούμε καθημερινά μέσα από τις αναρτήσεις μας. Αυτό εξάλλου είναι και η πραγματική δημοκρατία: ελεύθερη έκφραση, ελεύθερη βούληση, ελεύθερες και ανεξάρτητες απόψεις. Χάρη σε εσάς λοιπόν συμπληρώσαμε έναν χρόνο ζωής και μόνο μαζί σας θα συνεχίσουμε να αρθρογραφούμε για να νικήσουμε αυτόν τον άθλιο, μεταμφιεσμένο σε δημοκρατία, φασισμό που βιώνουμε καθημερινά σε διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μας. Και φίλοι μου, όταν μιλάμε για φασισμό, δεν εννοούμε μόνο την Χρυσή Αυγή, αλλά και τους κυβερνώντες της πατρίδας μας, που κοροϊδεύουν και εξαθλιώνουν σκόπιμα τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της: εμάς.

Είμαστε εδώ, απέναντι σε κάθε φασισμό

www.bloggers-tv.gr

Γιάννης Λέκκας