Ζήτω οι αδιάλλακτοι, δογματικοί και ουτοπιστές οπαδοί της ΑΕ


Αν αδιαλλαξία σημαίνει σταθερότητα και πίστη στα ιδανικά σου, τότε ζήτω οι αδιάλλακτοι οπαδοί της ΑΕΚ! Αν δογματισμός σημαίνει καθαρότητα στη σκέψη, κατασταλαγμένο συναίσθημα, που αποκλείει την στενοκεφαλιά και την κακότητα, τότε ζήτω οι δογματικοί οπαδοί της ΑΕΚ! Αν η ουτοπία κλείνει μέσα της την πιο γνήσια διαλλακτικότητα, απέναντι σε όλα και σε όλους, με διαρκή ανησυχία για κάθε πράξη, τότε ζήτω οι ουτοπιστές οπαδοί της ΑΕΚ!

Προφανώς αυτούς τους αδιάλλακτους, δογματικούς και ουτοπιστές οπαδούς είχε σαν στόχο μια μυστική «επιχείρηση σκούπα» που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Θα θυμάστε τα παιδικά εισιτήρια που θεσμοθέτησε στην ΑΕΚ η διοίκηση Νικολαΐδη; Τα εισιτήρια για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες; Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο επιχειρήθηκε η μετατροπή του γηπέδου, σε δαπανηρό είδος πολυτελείας. Η απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών. Τα ντέρμπυ, με την παρουσία στην εξέδρα μόνο των γηπεδούχων οπαδών, είναι κομμάτια του ίδιου σχεδίου. Το μεγάλο τους όνειρο είναι να καταργήσουν τα «πέταλα» για να πετάξουν έτσι, από το γήπεδο την «πλέμπα».

Φοβούνται την μοιραία και αναπόφευκτη, από ιστορική ανάγκη, καταστροφή του χρεοκοπημένου και δογματικού καθεστώτος των επαγγελματικών αθλητικών συλλόγων. Καλά κάνουν και φοβούνται γιατί τα σκέρτσα της μπάλας θα είναι πάντα πιο κοντά στη συλλογικότητα, στην αλληλεγγύη, στη συντροφικότητα και στη μαγκιά της αλάνας. Ποιος είναι αυτός που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το τέλος; Ποιος είναι αυτός που κάνει ότι δεν το βλέπει; Μια χούφτα χαρτογιακάδων που δεν πάνε στο γήπεδο αν δεν έχει σουίτες που να σερβίρουν αστακομακαρονάδες. Όλες οι ομάδες στην Σούπερ Λίγκα έχουν πρόβλημα. Όλες εκτός από μία. Για ποιον λόγο διαιωνίζεται μια κατάσταση που δημιουργεί πρόβλημα σε όλους, εκτός από έναν; Στο κερδοσκοπικό μπάσκετ τα ίδια. Αδυνατούσαν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα δίχως τα λεφτά του ελληνικού λαού. Γιατί τα λεφτά που εκβιάζουν για να πάρουν από την ΕΡΤ, είναι τα δικά μας λεφτά που καταβάλουμε μέσο των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ποιος μας ρώτησε αν θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε τις εταιρείες του Γιαννακόπουλου και του Αγγελόπουλου;

Απέναντι μας είναι και οι καλοπληρωμένοι, ή κακοπληρωμένοι, ή απλήρωτοι τελείως κονδυλοφόροι που για ξεχωριστούς λόγους η κάθε διαφορετική κατηγορία παίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι των αφεντικών τους. Πάρτε παράδειγμα την ΑΕΚ. Τι μας λένε; Γιατί προσπαθούν να μας πείσουν; Πως για όλα φταίνε αυτά τα παλιόπαιδα οι ποδοσφαιριστές γιατί είναι απλήρωτοι. Θα μπορούσαν πολύ απλά να πληρώνουν ο ένας τον άλλον και να είναι μια χαρά πληρωμένοι. Φταίει και αυτός ο Κατίδης, μην το ξεχάσετε. Ποιος του είπε να είναι κεντρικός χαφ από τη στιγμή που ομάδα χρειάζεται εξτρέμ. Άσε που είναι και απροσάρμοστος. Κάθε πέντε λεπτά τον αλλάζουμε πλευρά για να βρει τον ρυθμό του, κι αυτός τίποτα. Φταίει και ο Γιάγκο. Είναι λέει κεντρικός αμυντικός. Ε και; Εμείς θέλουμε αμυντικό χαφ κύριε Γιάγκο μου, σου κάνουμε την τιμή να σε βάλουμε κι εσύ τίποτα κάθεσαι στο κέντρο του γηπέδου σαν μαδέρι με φανέλα. Αμ δε φταίει ο Φουρτάδο. Φταίει και παραφταίει. Αντί να πει «όχι ρε δεν έρχομαι στην ΑΕΚ. Εγώ θα γίνω πρωταγωνιστής σε διαφημιστικά σποτ»... ήρθε και παίζει και βασικός. Φταίει το Twitter και το Facebook, αυτή η μάστιγα που καταστρέφει την ΑΕΚ. Ο Ρίκκα που δεν ασχολείται αλλά είναι στην ίδια κατάσταση με τους υπόλοιπους, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είπα Ρίκκα; Αυτός να δείτε ευθύνες που έχει. Αντί να μπει μέσα και να φωνάξει «εγώ είμαι εδώ. Το μοναδικό αμυντικό χαφ της ομάδας, κάνω για δέκα και καθαρίζω για πάρτι σας» είναι μέχρι τώρα σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση, εκθέτοντας έτσι τους ανθρώπους που έχουν ματώσει για να χτίσουν αυτή την ομάδα, δίνοντας έτσι αφορμή σε διάφορους προβοκάτορες να λένε ότι άφησαν την ομάδα χωρίς κόφτες. Έτσι πάει το παραμύθι, και τώρα μπορεί να γράφουν ύμνους για τον Λίνεν, όμως αν στραβώσει το πράγμα οι ίδιοι θα αναρωτιούνται: «Τι μας το μάζεψαν εδώ το παλιοκομούνι».

Κάπως έτσι μας τα λένε. Όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι φταίνε. Όλα αυτά και άλλα τόσα φταίνε. Ποιοι δε φταίνε σύμφωνα με τους κοντυλοφόρους της Καθεστωτικής Μιντιοκρατίας; Οι ματωμένοι διαχειριστές των ματωμένων μεγαλομετόχων που μάτωσαν πραγματικά για να προσαρμόσουν την εταιρεία στα νέα δεδομένα.


Τα ραμφίσματα του αετού


Ράμφισμα 1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όσοι έχουν πολλά λεφτά, έχουν και πολλαπλάσια των χρημάτων τους καχυποψία. Τα παλικάρια «δεν παίζονται»! Μου δίνουν την εντύπωση ότι στην κηδεία τους, η νεκροφόρα αντί να πηγαίνει μπροστά, θα ακολουθεί τα άλλα αυτοκίνητα, για να φυλάνε τα νότα τους!!! Άσε για την τσιγκουνιά τους. Ανέκδοτο! Στοιχηματίζω ότι πολλοί από αυτούς θα έχουν κάνει διαθήκη και θα τα αφήνουν όλα στον εαυτό τους!


Ράμφισμα 2. Όλοι αυτοί με τα φουσκωμένα πορτοφόλια είναι ικανοί στα «τελευταία» τους, να πάει ο παππάς να τους «διαβάσει», να νομίζουν ότι έχει πάει για έρανο και να τον διώξουν!!! Όσο για το κερδοσκοπικό τους ένστικτο. Ανεξάντλητο! Αν μπορούσαν θα έβαζαν εισιτήριο και στην κηδεία τους!!!


Ράμφισμα 3. Άλλοι πιστεύουν ότι στον παράδεισο θα βρουν ανάπαυση και ψαλμωδίες, άλλοι πιστεύουν ότι θα βρουν φαΐ και γυναίκες... Οι λεφτάδες σίγουρα πιστεύουν ότι στον παράδεισο θα ισχύουν οι πιστωτικές τους κάρτες!!!


Ράμφισμα 4. Δικιά μας η ΑΕΚ, μα τίποτα δικό μας μέσα σε αυτήν. Ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε μάνατζερ, προπονητικό κέντρο που ανήκει σε αμέτοχο - μέτοχο, προσεχώς γήπεδο που θα χτιστεί στο δικό μας οικόπεδο αλλά δεν θα είναι δικό μας. Θεοί και εξουσία, σκέψη και θέληση, όλα ξένα. Κι όταν βυθίζεται το μάτι μας πέρα στο γαλάζιο πέλαγος, όπου πάνε κι έρχονται καΐκια και φρεγάτες κουβαλώντας απ' τον Κιμμέριο Βόσπορο τις αναμνήσεις μας, φωνάζουμε πως οι αναμνήσεις είναι δικές μας. Δεν μπορεί κανείς να μας τις πάρει! Και κανένας δεν αναρωτιέται, πως γίνεται και το συλλογικό θαύμα των προσφύγων, η ΑΕΚ, να ανήκει σε μια χούφτα, διαφορετικούς σε κάθε ιστορική περίοδο, μεγαλομετόχους;


Ράμφισμα 5. Η οικονομία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δε λειτουργεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός συλλόγου, αλλά υποτάσσει αυτές τις ανάγκες, τις εκμεταλλεύεται, τις αξιοποιεί και τις θέτει σε ομηρία απαιτώντας για την ικανοποίηση τους «λύτρα» που καταβάλλονται στους μεγαλομετόχους με τη μορφή ενός πολυεπίπεδου κέρδους.


ΥΓ. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι μαγικός, όχι γιατί μας κάνει μάγια, αλλά γιατί μας κάνει να μαγεύουμε την πραγματικότητα και ότι την περιστοιχίζει.


Παναγιώτης Αλιατάς