Η Εκκλησία και το... γαϊτανάκι με τη Χρυσή Αυγή

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Τι κι αν δεν είναι Σαρακοστή, ο καλλίφωνος Πέτρος Γαϊτάνος είναι εδώ. Και θαυμάζει τον "τσαμπουκά της Χρυσής Αυγής". Άποψή του. Και γιατί να καταπιέζεται και να μην τη λέει; Εδώ δε ντρέπονται χιλιάδες άνθρωποι που ψήφισαν τους ναζί εκβιαστές. Το πρόβλημα, όμως, είναι η Εκκλησία. Η Εκκλησία που στηρίζει τους απάνθρωπους ρατσιστές του Μιχαλολιάκου.

Ο τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος τάχθηκε με συμπάθεια υπέρ των Ελλήνων νεοναζί. Κι αυτό δε με πειράζει. Το θέμα είναι η Εκκλησία με την οποία ο Πέτρος Γαϊτάνος έχει στενή σχέση. Οι μεγαλοπαπάδες που στο όνομα του ομόθρησκου και του ομοεθνούς δε διστάζουν να συναινούν ξεδιάντροπα στις απειλές κατά συνανθρώπων μας, κατά επιστημόνων, κατά γειτονικών λαών και αλλοθρήσκων.

Ο σκοταδισμός, ο φανατισμός, η μισαλλοδοξία και η εθνοκάθαρση φαίνεται να είναι οι κύριοι άξονες που συνδέουν την Εκκλησία και το κόμμα της ντροπής, του μίσους και του φόβου, της Χρυσής Αυγής. 

Φοβισμένοι άνθρωποι ασχολούνται με τους αδύναμους μετανάστες ποδοπατώντας τους γιατί τους φοβούνται. Ασχολούνται με τους  - δύο εκατομμύρια όλους κι όλους - "Μακεδόνες" της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας γιατί τους φοβούνται. Ασχολούνται με την Τουρκία - που έχει το μυαλό της στα ανατολικά κι όχι σε μας- γιατί τη φοβούνται.

Κι όλα αυτά γιατί οι θεσμοί τους ανέχονται.

Εκκλησία και νεοναζί έχουν βαλθεί να μεταλαμπαδεύσουν τις φοβίες τους σε όλους τους κατοίκους της χώρας. Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο κακός μας εαυτός. Κι επειδή αυτοί όλοι έχουν βγει από τη δική μας παιδεία, από τον δικό μας πολιτισμό, είναι ο κακός μας εαυτός.