Ο Δημήτρης Πάσιος στην Eurovision μέσω... Ελβετίας

DIMITRIS PASIOS
Ο νεαρός Έλληνας τραγουδιστής θα διεκδικήσει την συμμετοχή του
στην Eurovision 2013 εκπροσωπώντας την Ελβετία

Εμείς οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά ως λαός τι θα πει μετανάστευση. Αναγκαζόμαστε διαχρονικά να εγκαταλείπουμε την πατρίδα μας για να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει σε χώρες που μπορούν να μας το προσφέρουν. Από δουλειά, αξιοπρέπεια και καταξίωση μέχρι και το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στο όνειρο...

Την δικιά του μετανάστευση, για καλλιτεχνικό σκοπό, ζει αυτό τον καιρό και ένας νέος Έλληνας τραγουδιστής εν ονόματι Δημήτρης Πάσιος. Πιθανόν, οι νεότεροι αναγνώστες μας τον γνωρίζετε μέσω της συμμετοχής του στη νεανική μπάντα "Τριημιτόνιο".

Ο Δημήτρης μετέφερε την "τραγουδιστική" του δραστηριότητά από την Ελλάδα στην Ελβετία, για να διεκδικήσει από εκεί το δικό του δικαίωμα στο "ποπ" όνειρό μέσω του διαγωνισμού της Eurovision 2013 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμο της Σουηδίας.

Βλέπετε η Ελλάδα και συγκεκριμένα η ΕΡΤ, αντί να εκμεταλλεύεται εμπορικά τον διαγωνισμό που έχει προπληρώσει με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, πετάει τα κέρδη της στα σκουπίδια χαρίζοντας την ελληνική συμμετοχή σε γνωστή δισκογραφική και αποκλείοντας νέους καλλιτέχνες από το να καταθέσουν ελεύθερα τις προτάσεις τους για την εκπροσώπηση της ελληνικής συμμετοχής.


Η προσπάθεια του Δημήτρη




Ο Δημήτρης Πάσιος και η ομάδα του δημιούργησαν το τραγούδι με τίτλο "I still remember" (στίχοι: Αντώνης Καϊτατζίδης, μουσική: Αντώνης Καϊτατζίδης, Νίκος Μουζακίτης, Χρήστος Μαραγκός, Φώτης Πολύμερος και Πέτρος Σπανός) για να το στείλουν στην Eurovision. Ωστόσο, αφού εκ των πραγμάτων δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αποφάσισαν να καταθέσουν την μουσική τους πρόταση στην Ελβετία.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε το τραγούδι του Δημήτρη Πάσιου στον εθνικό τελικό της Ελβετίας, τον Δεκέμβρη, για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2013, μπορείτε να το στηρίξετε με την ψήφο σας μέσω μιας απλούστατης & εξαιρετικά σύντομης διαδικασίας, αρκεί να έχετε λογαριασμό στο facebook.

  1. Πατάτε τον σύνδεσμο http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos, επιλέγετε "login" και "connect with facebook", μετά επιλέγετε "πήγαινε στην εφαρμογή" ή "go to app" και θα οδηγηθείτε αυτομάτως στην σελίδα με τις συμμετοχές (αν αυτό δεν συμβεί τότε πατάτε τον σύνδεσμο http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos#D για να σας κατευθύνει στην σελίδα που περιέχει μόνο τις συμμετοχές που αρχίζουν απ'το γράμμα "D"... )
  2. Βρίσκετε το τραγούδι "Dimitris Pasios - I Still Remember" και επιλέγετε "4 stimmen" (4 ψήφοι). Μετά, στο κάτω μέρος της σελίδας πατάτε το κουμπί "Absenden" (αποστολή/send). Αν η αποστολή ψήφων έχει γίνει επιτυχώς, τότε η σελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα δείχνοντάς σας το μήνυμα "Wielen Dank, Ihre Stimmen wurden gezählt." (οι ψήφοι σας καταμετρήθηκαν)... 
Η ψηφοφορία είναι απλή, ασφαλής, δωρεάν και λήγει στις 29 Οκτώβρη.

Αν ο Δημήτρης προκριθεί στον εθνικό τελικό της Ελβετίας, τότε εκεί θα διαγωνιστεί με τους φιναλίστ  της προκριματικής διαδικασίας ώστε να επιλεχθεί ο επίσημος υποψήφιος της χώρας στην ερχόμενη Eurovision.

Από τη μεριά μας, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νεαρό καλλιτέχνη και να ελπίσουμε ότι στο μέλλον η ΕΡΤ θα αναθεωρήσει την πολιτική της να θάβει διαγωνισμούς που αναδεικνύουν Έλληνες καλλιτέχνες, όπως το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και η Eurovision.