Κάψτε τα ξέρα χορτάρια του συμβιβασμού!


«Θεωρώ καταστροφικό, τράπεζες και εταιρείες να έχουν συσσωρευμένη δύναμη. Και είναι σκάνδαλο το 1% της ανθρωπότητας να είναι άπληστο και να εκμεταλλεύεται τους υπόλοιπους. Ανέκαθεν πίστευα ότι ο πλούτος είναι αρκετός και φτάνει για όλους δε γίνεται να υπάρχουν λίγοι με πολλά εκατομμύρια κι από την άλλη εκατομμύρια να πεινάνε και να πεθαίνουν από φτώχεια.»

Έβαλντ Λίνεν - Στην συνέντευξη που έδωσε στην RealNews

Είναι γεγονός ότι: τουλάχιστον οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι τα πάντα στη ζωή είναι πολιτική, από την τρόπο που τρως μέχρι τον τρόπο που γυαλίζεις τα παπούτσια σου, πόσο μάλλον αν δεν έχεις να φας ή αν ανήκεις σε εκείνους που τους γυαλίζουν τα παπούτσια οι υπηρέτες. Όποτε το να συζητάμε «αν» υπάρχει σχέση μεταξύ πολιτικής και ΑΕΚ είναι μια συζήτηση ισοδύναμης αξίας με τις συζητήσεις για «το φύλο των αγγέλων».

Ας προσεγγίσουμε όμως μια αμιγώς πολιτική απόφαση που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για το μέλλον και τη μορφή της ΑΕΚ. Το πολιτικό προσωπικό του συστήματος των μεγάλων αφεντικών, στα πλαίσια των επιλογών που γίνονται για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κατευθύνσεων και συμφερόντων, φαίνεται ότι μετατρέπει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό σε εμπόρευμα, το δικαίωμα της ΑΕΚτζίδικης οικογένειας να έχει τα παιδιά της στην ΑΕΚ. Το δικαίωμα στην άθληση γενικότερα, με την φανέλα της ΑΕΚ ειδικότερα, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους ΑΕΚτζήδες.

Ουσιαστικά η μείωση της στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού συνεπάγεται ότι το δικαίωμα της ενεργής συμμετοχής των ΑΕΚτζήδων στα αγωνιστικά ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου, μετατρέπεται σε εμπόρευμα προς πώληση μόνο για όσους έχουν το αντίτιμο.

Στον προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους για το 2013 περιλαμβάνεται νέα μείωση στην έτσι κι αλλιώς ανεπαρκή επιχορήγηση που φτάνει περίπου στο 40%. Σε συνδυασμό με την κλειστή στρόφιγγα της ΠΑΕ όσων αφορά τις υποχρεώσεις της στην Ερασιτεχνική και το επερχόμενο κούρεμα, ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Τη συρρίκνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, το οριστικό κλείσιμο τμημάτων του συλλόγου με πολυετή παρουσία και ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό ή την πλήρη υποταγή όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων στους χορηγούς και στην ανταποδοτικότητα.

Κάπου εδώ θα περίμενε κανείς την αντίδραση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι οι κάτοικοι της Λεωφόρου Δεκελείας, για μία ακόμη φορά θα φανούν κατώτεροι των περιστάσεων. Δε θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και διαφορετικά. Είναι γεγονός ότι στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις. Όμως θα πρέπει να κάνουν το φως τους φωτιά και η φωτιά αυτή να φουντώσει και κάψει ΌΛΑ τα ξερά χορτάρια του συμβιβασμού. Μέχρι τότε η συντριπτική πλειοψηφία των διοικούντων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, διαχρονικά θα συμφωνεί με τη λογική και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, η όποια διαφωνία τους δεν θα αφορά τον πυρήνα αλλά επιμέρους τακτικές και το εύρος των αποτελεσμάτων, δηλαδή τη διαχείριση.

Το πολύ - πολύ και επειδή στην διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δρουν και δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς που ταυτόχρονα είναι και κυβερνώσα, να γίνουμε μάρτυρες σε τίποτα βερμπαλισμούς και κορόνες περί κοινωνικού αγαθού, το «κλασικό» της κοινωνικής αποστολής του αθλητισμού, για βάρβαρη επίθεση, για ανάλγητους μανδαρίνους κτλ. Το έχω μάθει καλά το ποίημα τους. Όπως και την τακτική τους. Στο αμέσως επόμενο λεπτό θα αναζητήσουν τρόπους περιορισμού των απωλειών στη κλασική οπορτουνιστική λογική του μικρότερου κακού, στην ουσία θα δικαιολογήσουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, θα καλλιεργήσουν αυταπάτες και μοιρολατρική αποδοχή. Τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα μπορεί να ακούσουμε το τετριμμένο: «δεν μπορούμε εμείς να αποτελούμε εξαίρεση από την υπόλοιπη κοινωνία»

Σίγουρα. Επειδή όμως είμαστε ΑΕΚ, μπορούμε να γίνουμε η εξαίρεση μιας συμβιβασμένης πλειοψηφίας!

Αφού ξεκίνησα με Λίνεν, θα τελειώσω με Λίνεν!

«Τις μάχες πρέπει να τις δίνεις πάντα και παντού, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα»

Τα ραμφίσματα του αετού (21-11-2012)

Ράμφισμα 1. Κυνήγησε την ΑΕΚ των ονείρων σου με πάθος, όχι με εμμονή.

Ράμφισμα 2. Ο οπαδός της ΑΕΚ πρέπει να έχει υπομονή με πολλά πράγματα, αλλά κυρίως πρέπει να έχει υπομονή με τον εαυτό του.

Ράμφισμα 3. Κατά την αποκάλυψη του παρελθόντος ο οπαδός της ΑΕΚ μπορεί να βρει κρυμμένο το παρόν και από τις ιστορικές αναλογίες των εντός της ΑΕΚ ηγεμόνων του παρελθόντος με τους σημερινούς κρατούντες της ΠΑΕ μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο δρόμος και ποιο το χρέος των οπαδών της ΑΕΚ.

Ράμφισμα 4. Αν η συνείδηση του ΑΕΚτζή δε γεννά ιδέες τότε τα μάτια του δεν μπορούν να δουν τα γεγονότα

Ράμφισμα 5. Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται τα ιδανικά και οι αξίες της ΑΕΚ, να μην τις παίρνει ο άνεμος.

Ράμφισμα 6. Είναι απλό. Όσο δεν βγάνει ο λαός της ΑΕΚ στο πεζοδρόμιο, θα βγάζουν αυτοί στο πεζοδρόμιο την ΑΕΚ.

Ράμφισμα 7.Σας βλέπω, σας ζω, σας νιώθω. Δεν αναζητάτε την αλήθεια στον έξω κόσμο, στον πραγματικό αισθητό κόσμο, αλλά μέσα στην αυλή της Αεκτζίδικης ψυχής σας. Αναζητάτε τις αιώνιες ιδέες - αλήθειες στη χώρα των Ιδεών, στην πατρίδα ΑΕΚ, ανεξάρτητα από τις αισθήσεις, τις επιθυμίες και τα συμφέροντα. Αναζητάτε τις "μεγάλες ουσίες" τις αιώνιες αξίες: "Θεός, Αγαθό, Δικαιοσύνη, Πατρίδα, Ομορφιά" δηλαδή ΑΕΚ!!! Όλα αυτά όμως τα ψάχνετε σε λάθος κατεύθυνση. Είσαστε παγιδευμένοι στα δίχτυα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Στην πραγματικότητα, υπερασπίζεστε τις παραδοσιακές "ηθικές" αξίες της ανηθικότητας και τη "νομιμότητα" της παρανομίας των εκμεταλλευτών της ΑΕΚ.

Ράμφισμα 8. Η αλήθεια είναι υπερβολικά γυμνή. Δεν διεγείρει τους ΑΕΚτζήδες.

Ράμφισμα 9.Να κάνεις μια ΠΑΕ πρωταγωνίστρια σημαίνει να την διαφθείρεις. Όποιος έχει διαφορετική άποψη παρακαλώ πολύ να μου πει μια (1) μη διεφθαρμένη πρωταγωνίστρια Ποδοσφαιρική Εταιρεία.

Ράμφισμα 10. Η μετάνοια είναι το τελευταίο αμάρτημα των διαχειριστών μιας ΠΑΕ.


ΥΓ. Η τελευταία σου ελπίδα στον κόσμο αυτό είναι να καταλάβεις ότι δεν είσαι επενδυτής, αλλά άνθρωπος. Και που' σαι φιλαράκο, επενδυτές είναι και αυτοί που επενδύουν τα όνειρα τους σε… επενδυτές!

Παναγιώτης Αλιατάς