Σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας κατά του νεοναζισμού


Περεία διαμαρτυρίας κατά ρατσισμού και νεοναζί

Σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας κατά  του ρατσισμού και του νεοναζισμού πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα  η Ευρωπαϊκή Αντιρατσιστική Κίνηση (European Grassroots Antiracist Movement). Ηπορεία θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι από τη Βουλή και θα κατευθυνθεί προς την Ακρόπολη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η  Ευρωπαϊκή Κίνηση, επισημαίνεται «η παθητικότητα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών και τονίζεται  ότι πρέπει να σταματήσουν «η ανοχή, η προστασία και η υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γκάνγκστερ της Χρυσής Αυγής».

Στην αντιρατσιστική πορεία αποφάσισαν να συμμετάσχουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν επίσης στην πορεία και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Φτάνει πια με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φθάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής».

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κάλεσμα κατά του ρατσισμού είναιι οι Ιταλοί θεατρικοί συγγραφεις και ηθοποιοί Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, ο Γάλλος ο φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρύ Λεβί, οι καθηγητές/τριες πανεπιστημίων Θάλεια Δραγώνα, Αντώνης Λιάκος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Χριστίνα Αγριαντώνη, Σία Αναγνωστοπούλου, Βασίλης Πεσματζόγλου, Ελένη Βαρίκα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωνσταντίνος Τσικελίκης, ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Κωστής Παπαϊωάννου, οι λογοτέχνες Λένα Διβάνη και Γκαζμέτ Καπλάνι και πολλοί άλλοι.