Επίτροπος Ρέντινγκ: "Η Ευρώπη έχει σοβαρό πρόβλημα με την Κύπρο"

Συνέντευξη της Επιτρόπου Ρέντινγκ στον Γιώργο Κουβαρά και τη Μάριον Μιχελιδάκη



Αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Μάριον Μιχελιδάκη παραχώρησε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης κα. Βίβιαν Ρέντινγκ.
Η κα. Ρέντινγκ τόνισε την ανάγκη να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την άνοδο των άκρων στην Ευρώπη.
Η Επίτροπος έδωσε ιδιαίτερη βάση στο πρόβλημα της ανεργίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν έχουμε μια γενιά νέων χωρίς δουλειά, που νιώθουν άχρηστοι, δεν έχουν δυνατότητα να δημιουργήσουν και να συμβάλουν στην κοινωνία, έχουμε πραγματικό πρόβλημα σημείωσε με νόημα.»
 Aναφορικά με την Κύπρο, υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Eurogroup δηλώνοντας: «Οι κυπριακές τράπεζες αντιστοιχούν στο οκταπλάσιο του πλούτου της χώρας. Αν χρεοκοπήσουν αυτές, θα χρεοκοπήσει κι η χώρα. Προκειμένου να μη συμβεί αυτό, που θα ήταν και το χειρότερο για το λαό, οι 17 υπουργοί οικονομικών του Eurogroup αποφάσισαν δύο πράγματα. Θα δοθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. 10 δις στην Κύπρο για διάσωση των τραπεζών της, ώστε να μη βρεθεί η χώρα σε πολύ άσχημη θέση και 6 δις που πρέπει να δώσει το κράτος. Τώρα εναπόκειται στην Κύπρο να βρει τα 6-7 δις που χρειάζονται».
Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν έστειλε επίσης μήνυμα συμπάθειας προς τον ελληνικό λαό, αναγνωρίζοντας ότι υποφέρει ένα μέρος του πληθυσμού και υπογραμμίζοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα ώστε η ωραία Ελλάδα, με τον τόσο σημαντικό πολιτισμό και τα ωραία τοπία, να διατηρηθεί για χάρη όλων των Ευρωπαίων. Το σύστημα διοίκησης και το αίσθημα ασφάλειας των επενδυτών πρέπει να φτιαχτούν σωστά έτσι ώστε η επόμενη γενιά Ελλήνων να μην υποφέρει για τα λάθη των προηγούμενων».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ