Πέθανε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΑΚΟΣ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
Ο Αθανάσιος Νάκος

Απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΝΔ κ.Αθανάσιος Νάκος ύστερα από εγχείρηση στην καρδιά.

Ο κ. Νάκος εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1993 με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε εκλεγόταν ανελλιπώς σε όλες τις αναμετρήσεις, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012.

Μετά τις εκλογές του 1993, ανέλαβε πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας.

Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ, τοποθετήθηκε αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης.

Στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της ΝΔ ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.

Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη β' αντιπρόεδρος της Βουλής, θέση την οποία διατήρησε και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Τα συλλυπητήρια για το θάνατο του κ. Νάκου εξέφρασαν όλα τα πολιτικά κόμματα.

Τη θέση του στη Βουλή καταλαμβάνει η κα. Ζέττα Μακρή, μέχρι πρότινος γενική γραμματέας ισότητας των φύλων.

Το BloggersTV εύχεται συλλυπητήρια στην οικογένειά του.