Συνελήφθη μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου για χρέη 8 εκατ. ευρώ

Το τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι χθες συνέλαβε τον 62χρονο, Παναγιώτη Πανούση, για υπέρογκες οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, σε βάρος του κ. Πανούση, διευθύνοντα συμβούλου της ανώνυμης τεχνικής εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ με έδρα την Αττική, εκκρεμούσαν χρέη προς ξεπερνούσαν το ποσώ των 7.900.000 ευρώ. Ο συλληφθείς...
θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανούσης είχε κατηγορηθεί για εικονικές αγοραπωλησίες με σκοπό τη χειραγώγηση μετοχής την περίοδο 1999-2001. Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση περιλαμβάνονταν οι κατηγορίες της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Για αυτές τις υποθέσεις είχε προφυλακισθεί και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος στις αρχές Ιουλίου 2008, μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης περίπου 2 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, άλλοι δύο μεγαλο-φοροφυγάδες συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν κατακρατήσει μεγάλα ποσά ΦΠΑ από τον Απρίλιο μέχρι τώρα. Πρόκειται για μία 47χρονη, που ασχολείται με γενικό εμπόριο και δεν απέδωσε συνολικά 143.000 ευρώ σε ΦΠΑ, καθώς και έναν 63χρονο επιχειρηματία στο χώρο του έτοιμου ενδύματος, που δεν απέδωσε 146.000 ευρώ.

Η 47χρονη, τελικά, αφέθηκε ελεύθερη αφού προχώρησε σε ρύθμιση της οφειλής της.