Μείωση 92% στην τιμή προμήθειας νοσοκομειακού φαρμάκου

Σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ θα γλιτώσει το δημόσιο μόνο από την προμήθεια ενός φαρμάκου

Θεαματική μείωση τιμής της τάξης του 92% κατάφερε να πετύχει το υπουργείο Υγείας στις τιμές προμήθειας νοσοκομειακού φαρμάκου εξαιτίας μιας νέας ηλεκτρονικής δημοπρασίας που εισήγαγε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος στις προμήθειες φαρμάκων από τα ελληνικά νοσοκομεία. Όπως δήλωσε ο...

κ. Λοβέρδος, με τη νέα διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας η αγορά ενός αντιβιοτικού που αφορά τις ανάγκες όλων των νοσοκομείων της χώρας επετεύχθη με 420.000 ευρώ, από 5.200.000 ευρώ που ήταν η προϋπολογισθείσα δαπάνη.
Πρόκειται συγκεκριμένα για την προμήθεια αντιβιοτικού φαρμάκου με την δραστική ουσία σιπροφλοξαξίνη, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για τις ανάγκες όλων των νοσοκομείων της χώρας και πλειοδότης της. Μάλιστα, πλειοδότης ήταν μια ελληνική εταιρία.
Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν περί τις 20 ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι οποίες αφορούν συνολικά 50 δραστικές φαρμακευτικές ουσίες κάθε μορφής προϋπολογισμού 200 εκατ ευρώ. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι θα επιτευχθεί τελική τιμή κατακύρωσης που δεν θα ξεπερνά τα 100 εκατ ευρώ.

BLOGGERS