Η νέα προκλητική καμπάνια της Benetton!


της Ρένιας Ρηγοπούλου



Σε μια περίοδο που όμιλος Benetton έχει χάσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς, η γνωστή εταιρία ρούχων επιστρέφει και προσπαθεί να ξανακερδίσει το κοινό της μέσα από της νέα της, προκλητική για πολλούς, καμπάνια με τίτλο "Unhate" (όχι στο μίσος).
 Η καμπάνια, όπως δημοσιεύτηκε σήμερα στη Liberation, παρουσιάζει σε "εφευρετικό" φωτομοντάζ  γνωστούς πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες να φιλιούνται στο στόμα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τη πρώτη κιόλας μέρα της δημοσιοποίησής της, πετυχαίνοντας έμμεσα το στόχο της, να συζητηθεί! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι New York Times αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν τη διαφήμιση.
Magnify Image
Στις εικόνες μπορεί κανείς να δεί μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama σε ένα ζεστό φιλί με τον Κινέζο πρόεδρο Hu Jintao αλλά και με τον Hugo Chávez της Βενεζουέλα. Σε άλλη, μπορεί να δει τον Πάπα να φιλά στο στόμα έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ισλάμ τον Ahmed Mohamed el-Tayeb.
“Λέμε απλά, σταματήστε το μίσος. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και σκοταδισμού, με όσα συμβαίνουν στην Β.Αφρική και την Αθήνα, ο κόσμος πρέπει να έχει μια θετική ενέργεια και να αλλάξει ύφος” αναφέρει ο Alessandro Benetton, πρόεδρος του Benetton Group SpA και γιος του ιδρυτή της εταιρείας.


Η Καμπάνια όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την οργή της Καθολικής Εκκλησίας. Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε "διαβήματα προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Αγίου Πατέρα.Πρόκειται για μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον Πάπα, αποτελεί προσβολή για τα συναισθήματα των πιστών, μια σαφή απόδειξη του πώς μπορούν να παραβιαστούν σε μια διαφήμιση, οι θεμελιώδεις κανόνες του σεβασμού προς ένα πρόσωπο για να προσελκύσει την προσοχή μέσω της πρόκλησης" 
 Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί.
Magnify Image

 Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς
Magnify Image

 Ο  δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Kim Jong-il και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Lee Myung-bak.
Magnify Image

 Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ούγο Τσάβες,  πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Magnify Image

Εγώ πάντως θα θελα να δω και μια φωτογραφία Παπανδρέου-Σαμαρά...!!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ!