Έτοιμος να βοηθήσει Ελλάδα & ευρωζώνη δηλώνει ο Πούτιν!

Νέα παρέμβαση για την οικονομία της ευρωζώνης πραγματοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν, δηλώνοντας ότι η Ρωσια είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους. Παράλληλα, χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευθεί κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ.

Με αφορμή την κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε μαζί με το γάλλο πρωθυπουργό κ. Φρανσουά Φιγιόν, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι

 “χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των Ευρωπαίων ομολόγων και φίλων μας, ώστε να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες. Όλοι θέλουμε να δούμε την Ευρωζώνη να ξεπερνά αυτές τις δυσκολίες, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, η αποτυχία της Ευρώπης να δώσει τέλος στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης έχει ήδη προκαλέσει επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Η Ρωσία, που αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη στην εξαγωγή φυσικού αερίου δεσμεύθηκε για παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Η Ρωσία έχει σχεδόν 100 δισ. δολάρια διαθέσιμα για τα σχέδια διάσωσης, σύμφωνα με την Commerzbank AG. Τα αποθεματικά της χώρας φθάνουν τα 516 δις. δολάρια, αναφέρει η κεντρική τράπεζα.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι η τέταρτη παρέμβαση του κ. Πούτιν μέσα στον ίδιο μήνα για θέματα της οικονομίας στην ευρωζώνη και την Ελλάδα. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, και συγκεκριμένα στις 13 Οκτώβρη, ο κ. Πούτιν έκανε έκκληση για τη σωτηρία της Ελλάδας δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμος να συνδράμει με το θεσμικό του ρόλο ώστε να εξεβρεθεί χρηματοδότηση από τη Ρωσία για την Ελλάδα.

Bloggers, με πληροφορίες από star.gr