Μετά την έκτη δόση...

Η Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης έπειτα από μακρά διαβούλευση ενέκρινε την χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου και πλέον μπορεί κανείς να πει ότι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης Παπαδήμου επιτεύχθηκε.

Ωστόσο, τίποτε δεν έχει ακόμη κριθεί. Μένει η προώθηση σειράς μέτρων και η εφαρμογή πλήθους αποφάσεων που θα επιτρέψουν την επωφελή για τη χώρα μας ρύθμιση των...
χρεών και την επακόλουθη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία θα καλύψει χρηματοδοτικά την Ελλάδα μέχρι το 2015, προσφέροντας τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να ανασυγκροτηθεί δημοσιονομικά και να επανακτήσει τις παραγωγικές δυνατότητές της.

Το έργο αυτό, ούτε απλό είναι, ούτε εύκολο. Θα απαιτήσει προσήλωση, αφοσίωση, μεγάλη προσπάθεια και αμέριστη υποστήριξη από τις συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις.

Θα έχουν όλοι όφελος αν στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση Παπαδήμου καταφέρει να εργασθεί μεθοδικά και οργανωμένα, ώστε να επιτύχει το σύνολο των στόχων που ετέθησαν κατά την κρίσιμη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αρκεί βεβαίως να μην ξεκινήσουν όλοι από την επομένη χορήγησης της έκτης δόσης την προεκλογική εκστρατεία τους. Και ο νοών νοείτω...

Από την εφημερίδα « Το Βήμα»