Το θέατρο του παραλόγου

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μυρίζει γιατί έχουν μουχλιάσει οι "πρωταγωνιστές" του

Ο Σάββας, οι φυλλάδες, ο Τσάκας, ο... Περπινιάδης, ο Λυκουρόπουλος και το 50-50. Μήπως τα σπόρια βαραίνουν το στομάχι;


Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου και Ηλιούπολη στη Δ' Εθνική,  Ηρακλής και Ιωνικός παρομοίως, αλλά λόγω λογιστή. Κι εδώ τελειώνουμε; Ποιος δε βλέπει ότι ο αυτοκράτορας είναι γυμνός; Πέντε πόντους πίσω έμεινε ο Ολυμπιακός και η προπαγάνδα ξεκίνησε.

Μετά από πολλά χρόνια είδα σε "θέατρο" παίκτη του Ολυμπιακού να μην τιμωρείται ο αντίπαλος, αλλά να τρώει κάρτα ο ερυθρόλευκος. Και με μία διατησία πραγματικά υψηλού επιπέδου, ο κύριος Κύρκος όχι μονο εξευτελίζεται από τα ερευθρόλευκα μέσα ως προσωπικότητα, αλλά τιμωρείται κιόλας, από το γνωστό και μη εξαιρετέο Βασίλη Τεροβίτσα, που την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2004-2005 σφύριξε διψήφιο αριθμό φάουλ έξω από την περιοχή του Ηρακλή για να εκτελέσει ο Ριβάλντο. 

Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Και οι πράσινοι φίλαθλοι αδημονούν για την έυρεση του Πατέρα vol. 2 που θα τα βάλει με το "σύστημα" και θα υπερασπιστεί το υπέρ της ομάδας του 50-50. Όπως τόσα χρόνια περιμένανε να αλλάξει το κυβερνών κόμμα για να διοριστούν οι ημέτεροι αντί υμετέρων, έτσι και στο ποδόσφαιρο περιμένουν όχι την ισονομία, αλλά τον εργολάβο της επόμενης παράγκας. Μέχρι κι ο κύριος Τσάκας το έχει πιάσει το νόημα και κατά καιρούς διαδίδει ότι ο Πρίγκηψ είναι έξαλος με τη διαιτησία.

Έχασε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη κι αμέσως επιστρέφει ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος έχει την ατυχία χρονικά να επιστρέφει μαζί με τον Καλόπουλο, το διατητή του περυσινού Ολυμπιακός-ΠΑΟ, όπου από μόνη της η διατησία εξωθούσε στη βία. Και ο μεγάλος - κατά τα Φώτα ΓαυροΠρωταθλητών - Βαγγέλης Μαρινάκης, αυτός που οι παροικούντες στο Ναύπλιο αποκαλούν χαϊδευτικά Περπινιάδη, επιστρατεύει τον κο Σάββα Θεοδωρίδη.

Αγωνιστικά, σίγουρα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και είναι ο πιο κατάλληλος για τη θέση του Γενικού Αρχηγού. Όμως, ας δούμε λίγο τις δηλώσεις του άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του:  "Ωραία εξυγίανση βλέπουμε φέτος! Ο Παναθηναϊκός να έχει πάρει τέσσερα πέναλτι και εμείς ένα! Ο Ολυμπιακός να έχει τους καλύτερους παίκτες και να τρώει κλωτσιές από τα κλαδευτήρια, αλλά οι διαιτητές να ρίχνουν σε εμάς τις κίτρινες! Νομίζουν ότι δεν βλέπουμε τι γίνεται. Άλλο είναι τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού και άλλο η διατησία. Η διαιτησία πρέπει να είναι δίκαιη".

Δεν του αρέσει η εξυγίανση του κυρίου Θεοδωρίδη. Όμως, αλήθεια, πρόκειται για την πρώτη χρονιά που μόνο ο Ολυμπιακός - κατά τα ειωθότα βέβαια -  διαμαρτύρεται για τη διατησία. Λέει για τέσσερα πέναλτυ του ΠΑΟ. Ποιο από αυτά όμως δεν ήταν; Λέει για παίκτες που κλαδεύουν τον Ολυμπιακό. Ο Φουστέρ στην Τρίπολη, ο Μέλμπεργκ στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟ και ο Τζιμπούρ στο ίδιο παιχνίδι τί έκαναν; Αλλά, βέβαια, ο κύριος Θεοδωρίδης μιλάει για κίτρινες. Ξεχνάει τις κόκκινες.Κι όποιος δεν έχει δει τον αγώνα με την Τρίπολη, πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός σφάχτηκε στο γόνατο.

Τα βουνά βέβαια μόνο από χιόνια ξέρουν. Το θέμα όμως είναι ότι όλοι μας ως κοινωνία συντηρούμε και συναινούμε στην ύπαρξη τέτοιων ανθρώπων. Ένας άνθρωπος που πιστεύει αυτά τα λόγια και δεν τα λέει επειδή είναι αυτή η δουλειά του, τα λέει για να βλάψει. Δυο μέρες όλοι, εμου μη εξαιρουμένου, ασχολούμαστε με την πρόσληψη Θεοδωρίδη. Εγω προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι πιστεύει κι εκείνος όσα λέει. Αλλιώς, πρέπει να συμβουλευτεί έναν ψυχολόγο.

ΥΓ. Η διοίκηση της Nova πρέπει να επιληφθεί του κυρίου Λυκουρόπουλου. Τόσα χρόνια, απλά δε σπίκαρε καλά. Εξάλλου, όποιος καεί από τον - σημερινό υπάλληλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός - Βερνίκο, φυσάει και το Διακογιάννη. Φέτος,  στα παιχνίδια του Ολυμπιακού συνηθίζει κι αυτός να αυτολογοκρίνεται. Άλλα πληρώνεις για τη ΝΕΤ κι άλλα για τη Nova.