Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

Η επιστροφή του Γ. Παπανδρέου από το εξωτερικό ίσως να αποτελέσει την αρχή των διαδικασιών για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος επιμένει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, ενώ τα κορυφαία στελέχη με συνεντεύξεις τους στον κυριακάτικο τύπο δείχνουν να...
βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Α. Λοβέρδος: Έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί ωστόσο πως είναι πρόωρη μια τέτοια κίνηση, την ώρα που η χώρα δεν πάρει ακόμα την πολυπόθητη 6η δόση. Ο υπουργό υγείας συναντήθηκε την Παρασκευή και με τον Ευ. Βενιζέλο. Ένα ραντεβού το οποίο δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στον σχετικό διάλογο όταν αυτός ανοίξει» δηλώνει χαρακτηριστικά στη Realnews

Θ. Πάγκαλος: Πιο κοντά στην «πράσινη» Τρόικα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής «κλείνει» το μάτι στην Τρόικα του ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Ευ. Βενιζέλου για την αποτυχία του μνημονίου. Τα βαλε όμως και με τον Χρήστο Παπουτσή για την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών.

«Και στριπτίζ να κάνετε παρ’ όλο ότι θα με συγκινήσει αυτή η πρωτοτυπία, δεν πρόκειται να σας απαντήσω τίποτα για το κόμμα μου. Είμαι κοντά σε όλους και θα σας έλεγα πρωτίστως με τον Γ. Παπανδρέου την συμβολή του οποίο εκτιμώ στην πρόσφατη περίοδο σε αντίθεση με άλλους που τον λιθοβολούν»

Κ. Σκανδαλίδης: Ζητά την δημιουργία νέου κόμματος
Ένας και των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 ζητά με συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία την δημιουργία ενός νέου κόμματος. Ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν κρύβει και την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

«Το νέο κόμμα θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς που βασικός κορμός του είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία. Και τότε πολύ λίγο θα ενδιαφέρει αν θα συρρικνωθεί ή θα διασπαστεί. Το ζήτημα είναι να κάνουμε τώρα την υπέρβαση».

Π. Ευθυμίου: Εκλογή Προέδρου από την βάση του κόμματος
Κατηγορηματικός όσον αφορά την διαδικασία εκλογής του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ο Π. Ευθυμίου με συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής. Υποστηρίζει πως η νέα ηγεσία θα πρέπει να αναδειχθεί όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος, μέσα δηλαδή από την βάση του κόμματος.

«Ο Γ. Παπανδρέου εφόσον αποφασίσει ότι επιθυμεί να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οφείλει να τεθεί υπό την κρίση των μελών του ΠΑΣΟΚ, όπως ορίζει το καταστατικό. Το ίδιο φυσικά ισχύει για όσα στελέχη εκτιμούν ότι έχουν να προσφέρουν αναλαμβάνοντας την ηγεσία της παράταξης. Οι εκλογές από τη βάση θα φέρουν το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».
Πηγή: Realnews