Μια νέα εποχή για τις αγγλο-ευρωπαικές σχέσεις.

Η κρίση στην Ευρωζώνη δίνει την ευκαιρία στην Αγγλία ν' αποστασιοποιηθεί, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Cameron σε ομιλία του , στη Βουλή των Λόρδων.

Μετά από επανειλημμένες κρούσεις της Angela Merkel για σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα σε Ευρώπη και Αγγλία, ο Άγγλος πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως ίσως είναι η ώρα αντίθετοι οι δεσμοί αυτοί να "χαλαρώσουν".Ο Cameron  θα...
συναντηθεί με την ομότιμη του στο Βερολίνο με σκοπό να συζητήσει κάποιες τροποποιήσεις όχι μόνο στις σχέσεις Αγγλίας-Ευρώπης αλλα και μέσα στην Ευρωπαική ένωση. Ο ίδιος δήλωσε "Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης έχει πια ξεπεραστεί. Η ιδέα πως η Ε.Ε.είναι ένας αυτοσκοπός ,ο οποίος παραμένει αμετάβλητος άσχετα απο τις εξωτερικές εξελίξεις  δεν ευσταθεί. Εαν δεν μπούμε όλοι σε τροχία ανάπτυξης η Έ.Ε θα παραμένει ένας οργανισμός σε κίνδυνο , δείγμα μιας ηπείρου που αντιμετωπίζει προβλήματα." Με τη σειρά της η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι " Η Ευρωπαική κρίση είναι η ευκαιρεία να δημιουργηθεί η πολιτική ενότητα που δεν κατέστη εφικτό στη δεκαετία του 90". Παρότι οι ομότιμοι εκφράζουν δυο διαφορετικές απόψεις ψηφίστηκε πρόσφατα  στη γερμανική βουλή απο το κυβερνών κόμμα , να δίνεται η δυνατότητα για εθελούσια έξοδο από το Ευρώ , σε χώρες που το επιθυμούν , όχι όμως με κριτήριο την οικονομική του κατάσταση. Τα συμπεράσματα δικά σας.