Προς το Μάρτη οι εκλογές

Αμέσως μετά τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης

Μέσα στον Μάρτιο θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως ενημερώνει θεσμικούς συνομιλητές του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως επικαλείται η ηλεκτρονική εφημερίδα της Real.gr, πιθανότερη ημερομηνία εξακολουθεί και παραμένει η...
18η Μαρτίου, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, που θα οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες.

Η δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή αρχές Φεβρουαρίου και βεβαίως θα συνοδεύεται από αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων νέα μέτρα, δηλαδή νέο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Ευρώπη, αν και τελικά εκτιμά ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα υποχωρήσει στο θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ενημερώνει ότι τελικά και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπουν στο «κούρεμα» και προαναγγέλλει αλλαγές στο χαράτσι της ΔΕΗ.




Πιέζει  η ΝΔ για εκλογές το συντομότερο

Την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί για τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητούν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά προτείνοντας ως επικρατέστερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου η ΝΔ. Μετά τις διαρροές που υπήρξαν από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, χθες η πίεση αυτή πήρε και επίσημο χαρακτήρα, καθώς τα περισσότερα μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος επανέφεραν με δηλώσεις το θέμα της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης μέσα στο χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε τεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΝΔ που σήμερα σημειώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος για παράταση της θητείας της κυβέρνησης θέλουν να εκμεταλλευτούν και τυχόν συγκρούσεις που θα υπάρξουν στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επικαλεστούν δυσλειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και να χρεώσουν στον κ. Παπανδρέου και στις κινήσεις που εκείνος θα κάνει εντός του κόμματός του την όποια καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε σε δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης, "δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της καταλληλότερης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών". "Εμείς μένουμε στο ότι θεωρούμε τη 19η Φεβρουαρίου ως την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών" συμπλήρωσε.

www.bloggers-tv.blogspot.com με πληροφορίες από real.gr & ethnos.gr