Κοντά στο κλείσιμο η "Ελευθεροτυπία"


Πολύ κοντά σε οριστικό κλείσιμο βρίσκεται η εφημερίδα Ελευθεροτυπία καθώς δεν εγκρίθηκε δάνειο 8.000.000 ευρώ από την Alpha Βank το οποίο και θα μπορούσε να την σώσει από την άσχημη οικονομική κατάσταση που έιχε περιέλθει τον τελευταίο καιρό.

Με το που της έφτασαν τα δυσάρεστα μαντάτα από την τράπεζα, η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου αποφάσισε το κλεισιμο της ιστορικής εφημερίδας και το ανακοίνωσε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων Πανο Σώκο, ο οποίος με τη σειρά του τα μετέφερε στους υπόλοιπους εργαζομένους.

Από εκείνη τη στιγμή έγιναν σημαντικές προσπάθεις ώστε η εκδότρια να αλλάξει γνώμη και το αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορήσει το αυριανό φύλλο, με κάποιες λίγες πιθανότητες να συνεχιστεί λίγες μέρες ακόμα η λειτουργία της εφημερίδας.

Γεγονός πάντως είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 3 μήνες.

Για την ιστορία, η Ελευθεροτυπία είναι η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, στις 21 Ιουλίου του 1975 και εδραιώθηκε αμέσως σε μία από τις μεγαλύτερες ,σε κυκλοφορία, εφημερίδες πανελληνίως.

Αύριο, κάτω από το βαρύ αυτό κλίμα, θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 3.00 το μεσημέρι.