Δημοσκόπηση – χαστούκι για ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου

Του Γιάννη Λέκκα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Realnews», τα ποσοστά του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση ύστερα και από τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα. Χαμηλά είναι και τα ποσοστά του δικομματισμού.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ σημειώνει τα χειρότερα ποσοστά του σε...

δημοσκόπηση καθώς έχει πέσει μόλις στο 11,9% (χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων), κινδυνεύοντας ακόμα και κε μονοψήφια νούμερα. Η πτώση είναι εξαιρετικά μεγάλη για διάστημα μόλις δύο μηνών, αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 4 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό του ίδιου κόμματος ήταν μεν μικρό, άγγιζε δε το 19%.

Υποχώρηση κατέγραψε και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκεντρώνει 21,8% αποκτώντας προβάδισμα 10 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9,5%, ο ΛΑΟΣ στο 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7,6% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 6,5%. Η Δημοκρατική Συμμαχία σημειώνει ποσοστό 2,8% όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ το Άρμα Πολιτών καταγράφει 1,3%.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, του οποίου και η θητεία έληξε τυπικά εχθές, το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά την αποχώρησή του και από την προεδρία του κόμματος. Στην ερώτηση για το ποιος είναι επικρατέστερος να αναλάβει τα ηνία του κόμματος, το 33,1% των πράσινων ψηφοφόρων του 2009 λέει ο Ευ. Βενιζέλος, το 1,9% η Άννα Διαμαντοπούλου, 24,7% ο Α. Λοβέρδος, ενώ το 17,5 ψηφίζει «κανένας».

Τέλος, καταγράφεται και αλλαγή σκηνικού καθώς το 68% των Ελλήνων θεωρεί ότι μόνο με κυβερνήσεις συνασπισμού μπορούν να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.