Limit up σε περιόδους κρίσης!

Καλό στη σεξουαλική μας ζώη φαίνεται να κάνει η κρίση, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.

Το φαινόμενο αυτό δεν παραξενεύει διόλου τους επιστήμονες που ισχυρίζονται ότι έχει επέλθει βελτίωση της σεξουαλικής ζωής , σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, της τάξης του 66%!
Έχει παρατηρηθεί ότι σε ιδιαίτερα στρεσογόνες περιόδους οι άνθρωποι έχουν την τάση να καταφεύγουν στο σεξ ακολουθώντας τα πρωτόγονα ένστικτά τους. Τί σημαίνει όμως αυτό , και πώς το εξηγούν ακρίβώς οι επιστήμονες; Έχει επισημανθεί ότι μπροστά στα άγχη που προκαλεί η  ζωή, όπως το άγχος του θανάτου , ή σε περιόδους πολέμων ή καταστροφών αυξάνεται η τεκνοποιία. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προσφέρουν ευχαρίστηση , και κυρίως το σεξ , προκειμένου να αντιμετωπίσει το αβέβαιο άυριο. Όταν λοιπόν περνάει η πρώτη αρχική κατάπτωση λόγω της επίπονης αλλαγής των συνθηκών , όπως  συνέβη και με την κρίση , τότε ο άνθρωπος εντείνει την προσπάθεια του να επιβιώσει όχι μόνο ο ίδιος αλλά και το ανθρώπινο είδος μέσω του σεξ . Είναι λοιπόν το σεξ ένα αγχολυτικό αλλα και μέσω ευχαρίστησης που μας βοηθάει ν ανταπεξέλθουμε με τα υπαρξιακά μας άγχη!