Ξεκίνησε η δίκη της News of The World!

Ξεκίνησε χθες η δίκη της εφημερίδας Νews of The World του Ρούμπερτ Μερντοχ η οποία κατηγορήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για τηλεφωνικές υποκλοπές πολύ γνωστών προσωπικοτήτων ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και
το παλάτι. Στη δικαστική έρευνα προΐστατο ο  λόρδος Λίβεσον, και εκτός από το σκάνδαλο της εφημερίδας θα συζητηθούν και θέματα  σχετικά με τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης στη Βρετανία. 

Ο δικαστής θα λάβει καταθέσεις από θύματα των υποκλοπών και άλλους εμπλεκόμενους ώστε να εξετάσει «την κουλτούρα, τις πρακτικές και την ηθική του Τύπου», με σκοπό να κρίνει μεταξύ άλλων κατά πόσο χρειάζεται μια εξωτερική αρχή εποπτείας, που δε θα απαρτίζεται από δημοσιογράφους ή ανθρώπους των media.

Η έρευνα δε θα περιοριστεί στη News of the World καθώς θα εξετασθούν και ζητήματα που αφορούν άλλα  tabloids όπως οι Sun και η Daily Mirror καθώς φήμες λένε πως και αυτές οι εφημερίδες χρησιμοποίησαν εταιρίες ντετέκτιβ για να κατασκοπεύσουν απλούς και επώνυμους θνητούς. 

Το άλλο ζήτημα πέραν της θεσμικής σχέσης τύπου, κοινωνίας και κράτους που θα διερευνηθεί είναι το κατά πόσο γνώριζε η οικογένεια Μέρντοχ το τι συνέβαινε στα μέσα που διαθέτει. Και οι φήμες λένε πως το όνομα του Τζέιμς Μέρντοχ (γιος του Ρούμπερτ) είναι γραμμένο σε αρκετά μπλοκάκια ιδιωτικών ντετέκτιβ. 

Το bloggers-tv θα επανέλθει στο θέμα με εκτενέστερο ρεπορτάζ για την υπόθεση των υποκλοπών στην Αγγλία και την οικογένεια Μέρντοχ!