Ο Αϊ - Βασίλης μοιράζει... τραυματισμούς!

Τραυματίζονται χριστουγεννιάτικα για να λάβουν αποζημίωση 

της Μαρίνας Πηγασίου

Διακτινιζόμαστε στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί, σύμφωνα με ένα νόμο, όσοι τραυματίζονται την ημέρα των Χριστουγέννων, δικαιούνται αποζημίωση. Όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται για τους επίδοξους τραυματίες, είναι ιδιαίτερα...
επικίνδυνο.


Περίπου 3.000 άνθρωποι τραυματίζονται αρκετά σοβαρά κάθε χρόνο, ανήμερα των Χριστουγέννων, ώστε να διεκδικούν αποζημίωση. Αυτά δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο...
TV3 η Κέλι Μονγκ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αποζημιώσεων της Νέας Ζηλανδίας, εξετάζοντας τις στατιστικές των τελευταίων πέντε ετών. 


Οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβερνητική αυτή υπηρεσία, αποκαλύπτουν τα τεράστια ποσά που δαπανούνται για την αποκατάσταση, την πλήρη ίαση και την αποζημίωση που χορηγείται σε τέτοιου είδους τραυματισμούς. Μόνο για τα ατυχήματα που καταγράφηκαν τα περσινά Χριστούγεννα, δόθηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια.


Πρώτες στη λίστα των ατυχημάτων βρίσκονται οι πτώσεις, επίφοβος όμως αποδεικνύεται και ο στολισμός με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Επικίνδυνο μπορεί να αποβεί και το πακετάρισμα των δώρων, που ευθύνεται για το ένα τέταρτο από τους 170 τραυματισμούς την τελευταία πενταετία. Στη λίστα προστίθενται και οι τραυματισμοί που έχουν προκληθεί από το άνοιγμα των δώρων, οι οποίοι συγκεντρώνουν το 20% των συνολικών χριστουγεννιάτικων τραυματισμών.


Τετρακόσιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν το 2010 στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, ενώ κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα περίπου 20 άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για αποζημίωση, επειδή τραυματίστηκαν ενώ έκοβαν τη γαλοπούλα, το χοιρομέρι ή το κοτόπουλο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.  
Άλλοι τραυματισμοί που γίνονται δεκτοί και προωθούνται για αποζημίωση είναι οι εξής: ατυχήματα από πέταγμα φρίσμπι, ψάρεμα, τραμπολίνο, σκούτερ, σκι και ό,τι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο νους.
Φαντασία και στα ατυχήματα λοιπόν, προς επίτευξη του σκοπού (την είσπραξη αποζημίωσης). Ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει... τραυματισμούς στους Νεοζηλανδούς και τους βοηθά να ζήσουν το δικό τους "Nightmare before... ή ακόμη καλύτερα: during Christmas". Με το αζημίωτο φυσικά!

www.bloggers-tv.gr, με πληροφορίες από: stuff.co.nz , inews.gr