Ή υποψήφιος και κιμπάρης, ή σπίτι σου και τσιγγούνης

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Ξεκαθαρίζει τη θέση της η Νέα Δημοκρατία

 Όσοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διεκδικούν αναδρομικά χρήματα από το ελληνικό κράτος, δε θα μπορούν να είναι υποψήφιοι με το δεξιό κόμμα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.








Διά στοματος εκπροσώπου, Γιάννη Μιχελάκη η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ξαναείναι κάποιος βουλευτής υποψήφιος με το κόμμα της Συγγρού είναι η παραίτησή του νομικά από τα αναδρομικά χρήματα που έχει λαμβάνειν από το ελληνικό κράτος.

"Έχουμε πάρει - και μάλιστα από την πρώτη στιγμή - ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις αναδρομικών είτε από νυν, είτε από πρώην βουλευτές. Ό,τι λέμε το εννοούμε στο ακέραιο. Και το διασφαλίζουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κυρίου Αντώνη Σαμαρά, κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών. Αυτή είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε έναν που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας".

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Γιάννη Λέκκα σχετικά με τις απαιτήσεις των βουλευτών.