Μισό δις για τα μάτια μιας πρωθυπουργού...


Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ παίρνει πλέον σχεδόν μισό δις μισθό το χρόνο!

Τη... σκόνη της Τζούλια Γκιλαρντ «τρώνε» διάσημοι πολιτικοί όπως ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και ο δικός μας Κάρολος Παπούλιας που ήταν από τους πιο καλοπληρωμένους...
πολιτικούς του κόσμου!

Ο μισθός της Τζούλια Γκίλαρντ, αυξήθηκε 31% εν μέσω κρίσης και έφτασε τις 481.000 δολάρια το χρόνο, από 367.000 που ήταν έως τώρα. Έτσι, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας είναι πλέον η πιο καλοπληρωμένη πρωθυπουργός, αφού παίρνει πια περισσότερα από τον Αμερικανό πρόεδρο ή τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Εκτός από την πρωθυπουργό, αύξηση μισθού και μάλιστα πολύ γενναία πήρε και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα της Αυστραλίας όπως δηλαδή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλοι τους υπουργούς, τους σκιώδεις υπουργούς, τους βουλευτές και τους γερουσιαστές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, αύξηση 31% κέρδισε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ του οποίου ο ετήσιος μισθός έφτασε τις 342.250, ενώ ο μισθός ενός βουλευτή αυξήθηκε από 140.910 σε 185.000 το χρόνο και ενός σκιώδη υπουργού από 140.910 σε 231.250 το χρόνο.

Πλέον, οι νέες αμοιβές των Αυστραλών πολιτικών θα κοστίσουν στους φορολογούμενους της Αυστραλίας 20 εκατομμύρια δολάρια έξτρα ετησίως.

www.bloggers-tv.gr